Sørnett

Sørnetts tips til en vellykket Valentine’s Day

Tegn på kjærlighet (Foto: Annika Tvervaag)

Tegn på kjærlighet (Foto: Annika Tvervaag)

Ikke alle er like flinke til å planlegge Valentine's Day for sin utkårede. Her er noen forslag til hvordan du unngår sure miner på Alle hjerters dag.

Publisert:

Valentine’s Day er en dag som blir mer og mer vanlig å feire i Norge for hvert år, og det er en dag det finnes mange delte meninger om. Noen påstår at det kun er på grunn av butikkene som vil selge mer at vi feirer dagen, mens andre mener det er kjærlighetens dag. Så hvis du har en spesiell person du bryr deg om, hvorfor ikke vise at du setter litt ekstra pris på personen denne dagen?

Ikke bare for de som er i forhold

Mange tenker at Valentine’s Day er noe man bare feirer hvis man er i et forhold. Derfor er det mange single som ser mot frykt når denne dagen kommer. Men det går jo an å sende en hilsen til noen man er glad i uansett, for eksempel en venn eller venninne.  Ofte skal det ikke mer til enn et koselig kort i postkassa for å lyse opp dagen. Er du av det kreative slaget kan du lage et håndlaget kort, så føler personen seg ekstra spesiell når du har brukt tid og krefter på å lage det. Hvis du ikke tør å erklære din kjærlighet kan du alltids sende et anonymt kort, som så mange har gjort før deg. Slik kan man gjøre dagen litt bedre for noen som ikke er så begeistret for den.

[img57393_2LM]

Til jentene

Det er en kjent sak at ikke alle gutter er like romantiske. Noen tenker ikke over denne dagen, mens andre bruker tid og penger på å forberede seg. Folk er forskjellige. Men selv om du ikke nødvendigvis har verdens mest romantiske kjæreste, betyr ikke det at du trenger å være like uromantisk. Hvorfor ikke kjøpe et pent antrekk, stelle seg litt ekstra på håret og gjøre deg ekstra fin for din utkårede denne dagen? Du kan jo for eksempel lage en romantisk middag for to. Pynt med levende lys så får du en fin atmosfære. Og hvis kjæresten din er en liten godtemums, kan du jo bake en deilig kake som dere kan kose dere med til dessert.

Til guttene

Om du er i noe som helst slags forhold er dette dagen å vise at du bryr deg. Det går ikke an å glemme Valentine’s Day eller late som dagen ikke eksisterer. Alle jenter vet om denne dagen, spesielt de som er i et forhold. Og selv om mange jenter prøver å ikke håpe på for mye, er det alltid litt forventninger som bygges opp hvert år. Det kan være lurt å snuse litt rundt i hennes planer for å finne ut hva hun planlegger for deg, slik at hun ikke bruker tusenvis av kroner på gave til deg mens du bare gir en liten kosebamse. Det er ikke akseptabelt. Og hvis ingen av dere er spesielt begeistret for denne dagen, går det jo an å avtale på forhånd at dere ikke feirer den. Slik unngår du sutring og sure miner, noe som er det siste du vil ha på en slik dag.

[img57393_3LM]

Reise

For de som har råd, og vil "slå litt ekstra på stortromma", er en reise den perfekte gaven. Selv om Valentine’s Day er midt i uka i år, går det alltids an å ta en minitur til utlandet hvis dere får fri fra jobb eller skole. Da får dere en pause fra hverdagen, og mer tid til hverandre. Hva med en tur til romantiske Paris?

[img57393_4RM]

Smykker

Uttrykket "diamanter er en jentes beste venn" er ikke bare tull. Jenter liker ofte ting som glitrer, og hvis du har råd er det en gave som sier at hun virkelig betyr noe for deg. Men det finnes alltids billigere smykker hvis du ikke har råd til diamanter med det første. Og om det ikke er blitt så seriøst mellom dere ennå er det liten vits å bruke en formue på gave. Ifølge Linda Hammerquist hos Diamanthuset i Kristiansand går det også mye i sølvsmykker på Valentine’s Day, både til gutter og jenter.

-Det går mye i klokker og sølvarmbånd til gutter, ofte med en plate man kan gravere inn ting på. Til jenter går det mye i hjerter. Det er jo vi jenter glade i, sier hun til Sørnett.

At det går mye i hjerter kan man også se i utstillingsvinduet hos Mestergull Hodne i Markensgate. Der er det pyntet med røde smykkebokser formet som hjerter og utallige kjeder med sølvhjerter.

Blomster

Blomster er den ideelle gaven på Valentine’s Day. Det finnes mange forskjellige å velge mellom, og prisklassen kan du omtrent bestemme selv.

-Det går mye røde roser på Valentine’s Day. Og ferdigbuketter som vi får inn mye av. Det går også mye av enkle stilkroser, sier Hanne Lomeland hos Mester Grønn Slottsquartalet.

Hvis man vil gi noe litt annerledes enn de klassiske rosene foreslår Hanne Homeland at man gir en orkidé eller hortensia.

Blomsterspråket

Røde roser: Kjærlighet
1 Rød rose: Jeg begjærer deg
3 Røde roser: Jeg elsker deg
7 Røde roser: Jeg er din for evig
12 Røde roser: Det sterkeste utrykk for evig kjærlighet

Husk at det også går an å bestille blomster for levering hjem til din utkårede!

[img57393_5RM]

Sjokolade/ Kaker

Store matbutikker, bakerier og godtebutikker har ofte godt utvalg av kaker og konfekt man kan gi til sin kjære. Selv om det er blitt en klisje å gi sjokolade og blomster blir de fleste fortsatt glade for å få det.

Minner

Om du ikke har all verdens penger å bruke på gave, er det en idé å bruke noen bilder fra ferier og andre steder dere har vært på, og samle de i et album som du gir bort. Dette koster ikke all verden, og viser at du verdsetter minnene dere har sammen.

NB! Husk også morsdag på søndag!