Sørnett

– Det kan ikke bli bedre forhold

Fantastiske løyper venter sultent på skiglade mennesker. Foto: Søgne skiklubb.

Fantastiske løyper venter sultent på skiglade mennesker. Foto: Søgne skiklubb.

Leder for Søgne skiklubb Dag Morten Frantzen er strålende fornøyd med skiforholdene foran dagens karusellrenn.

Publisert:

Tirsdag kveld arrangerer Søgne skiklubb karusellrenn for alle som er villige til å få ski på bena. Det hele arrangeres ved Årstølhytta, eller ‘’Lia’’ som det lokalt er kjent som, nord-vest for Søgne .

Dette er det andre karusellrennet til Søgne skiklubb denne vinteren, og allerede tangerer de fjorårets antall renn. Klubben har planlagt ytterligere tre karusellrenn til

[img136419_2RS]

før snøen finner veien til havet.

– På søndag var det 800 skiløpere ute i løypene her, hvis en del av de kommer så blir det veldig bra, sier Frantzen om forventningene for dagens oppmøte.

Et skiløp for alle

Frantzen og de andre i Søgne skiklubb legger mange timer inn i klubben for at tilbudene skal holdes oppe, og håper at så mange som mulig vil nyte godt av tilbudet. Han poengterer også at rennene er for alle og at tidtaking er valgfritt.

– Det er mange som kommer på renn bare for å komme seg ut og det er mange barn, alle er velkomne, sier skientusiasten.

Det er mest barn og foreldre som kommer ifølge Frantzen, men det er også aktive løpere.

– Det kommer også skiløpere fra andre lokale klubber, de er også velkomne, sier han rolig.

Før han legger til:

– Men uten å skryte så har vi de beste løperne i distriktet.

Åpen hytte

Skihytta er åpen på søndager fra 12-15 og drives av skiklubben. Da er det ikke alltid like lett å komme seg ut i skiløypene for de som betjener den. Frantzen er storfornøyd med forrige søndag, da var det nemlig rundt 800 glade skiløpere på tur ved Årstølhytta, hvor de tilbyr bl.a. kaffe og vafler.

– Vi legge ned mange timer i at tilbudet holdes oppe, vi gjør det ikke for vår egen del så vi håper mange vil benytte seg av tilbudet.

Fremtidsplaner

Skiklubben ønsker flere juniorer og barn og håper at økningen på antall renn i år vil hjelpe til for å styrke rekrutteringen. Allerede har de en skiløper som stikker seg ut i 15-årsklassen, Marius Bakke, som tok to sterke tredjeplasser under helgens kretsmesterskap. Frantzen har planen for å få flere skiløpere i Søgne klar:

– Vi planlegger rulleskiløype på lang sikt.

Rennet starter 17:30 i dag 19. Januar, og Frantzen håper minst 70 til 80 skiglade mennesker stiller til start. Det er forskjellige distanser etter alder, og de under tolv år har intervallstart mens de som er litt større får gå fellesstart.