Sørnett

Satser videre:

Jonas Østhassel og Julie Abusdal satser for fullt etter NM gull

Jonas Østhassel og Julie Abusdal med Gull medaljene etter helgens NM. Foto: KBK

Jonas Østhassel og Julie Abusdal med Gull medaljene etter helgens NM. Foto: KBK

Jonas Østhassel (21) og Julie Abusdal (19) vant forrige helg badminton NM i mixed double. Begge to er bestemt på at de vil satse videre og gjøre det bra på internasjonalt nivå.

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2023 kl 01:07

Vil etablere seg internasjonalt
-For å utvikle seg som badminton-spiller er det viktig å ha noen mål man kan strekke seg etter sier de nybakte norgesmesterne i mixed double, Jonas Østhassel og Julie Abusdal. Det å vinne NM-gull kom egentlig litt brått på for duoen, for allerede forrige sesong var det ikke et realistisk mål å ha mener de.

- Vi så ikke på oss selv som noen favoritter på denne tiden. Etter gullet er de begge enige om at neste mål videre vil være å etablere seg internasjonalt. Da er det turneringer internasjonalt som gjelder for å kvalifisere seg til de store mesterskapene. De deler en drøm om å kvalifisere seg til EM, VM og OL.

Treneren så potensialet
Jonas og Julie har kjent hverandre i flere år og har tidligere spilt litt mixed double sammen. På denne tiden var det ikke noe seriøst samarbeid, men heller bare for å ha noen å spille på lag med. Den tidligere treneren til Jonas og Julie, Lasse Nørgaard Frandsen, sperret øynene opp for duoen en dag på trening. Han var overbevist om at noe klaffet og at de burde satse sammen, forteller Jonas. Han forteller videre at treneren så stort potensiale i duoen. Hadde det ikke vært for de gode utsagnene til treneren, tror han ikke at duoen hadde begynt å satse slik de har gjort. Etter gullet er de begge storfornøyde med valget og angrer ikke i det hele tatt. Både Jonas og Julie mener godt samarbeid er veldig viktig i mixed. Jonas trekker fram godt samspill som en av de viktigste ferdighetene i mixed.

-Det er viktig at man tenker likt og kommuniserer ved bevegelse og spill, siden ting skjer så fort at man ikke alltid rekker å gi konkrete beskjeder muntlig.

[img243373_2LF]

Jonas Østhassel og Julie Abusdal
Jonas Østhassel er 21 år og studerer for å bli lærer, men mesteparten av tiden til Jonas dreier seg om badminton. Han forteller at det satses hardt og at han trener to ganger om dagen for å nå målene sine. Jonas forteller at det kan bli knapt med tid i hverdagen og det å kombinere badminton-satsing og skole kan være vanskelig, men det går akkurat. At Jonas begynte med badminton var ikke akkurat tilfeldig. Jonas har flere i familien som har gjort det stort i idretten tidligere blant annet en morfar som er tidligere Norgesmester og har titler i veteran-VM også. Ikke akkurat noen små sko å fylle for Jonas, men han er fast bestemt på at han skal gi det et verdig forsøk.

Julie Abusdal fyller snart 20 år og satser fult på badminton. På siden jobber hun litt som trener i KBK og servitør tilkallingsvakt og trives med dette siden hun kan ha fullt fokus på sporten. Julie startet å spille badminton som veldig liten og har fortsatt siden. Hun har også badmintonspillere i familien, hennes far er Jim Ronny Andersen som har spilt profesjonelt i Danmark og deltok i OL i 2004, mens hennes mor er Helene Abusdal som har vunnet 19 NM-gull. Planen hennes videre er hun ikke så sikker på, men en ting er hun helt sikker på - Jeg skal spille badminton.

 

[img243373_3RM]

NM på hjemmebane
Sportslig leder i Kristiansand badminton klubb, Helene Abusdal, uttaler at de er kjempefornøyd med arrangement på hjemmebane. Kristiansand klubben dro med seg gull og tredjeplass i mixed double, gull og tredjeplass i damesingle, sølv i damedouble, tredjeplass i herresingle og tredjeplass i herredouble. Hun forteller at det har vært positive tilbakemeldinger fra andre klubber angående arrangementet. Hun påpeker også en av de gode grunnene ved å ha NM på hjemmebane er at det skaper engasjement rundt klubben og spillerne. - Det er også en stor fordel med familie og venner på tribunen.