Sørnett

Tennisinteressen har skutt i været -Flere har forelsket seg i sporten

Flere av tennisklubbene i Kristiansand, forteller om økende medlemstall og interesse. Nå skal de også utvide anleggene sine for å etterkomme forespørselen.

Publisert:

-Vi opplever et stigende antall medlemmer, særlig i Sør-Norge hvor det har blitt lettere tilgjengelig å spille tennis etter oppgraderingen av anlegget for et par år siden, forteller administrativ leder i Kristiansand Tennisklubb, Jens Gutierrez Skjødt.

Norges tenniskomet Casper Ruud, slo for alvor gjennom forrige sesong, og klatret helt opp på åttende plass på verdensrankingen. Søndag tok han sin åttende tittel på ATP-touren da han vant ATP-250 turneringen Argentina Open.

-Casper Ruud har helt sikkert hatt en påvirkning på utviklingen, konstaterer Gutierrez Skjødt.

Ruud er ikke den eneste faktoren som har spilt inn i oppblomstringen. Mange har startet å spille tennis under koronapandemien, men Jens Gutierrez Skjødt er ikke bekymret for å miste tennisspillere etter pandemien.

-Vi har hatt en del folk under koronapandemien som har blitt forelsket i sporten. Til å begynne med spilte folk fordi det passet inn med restriksjonene, men veldig få har sluttet igjen, sier Gutierrez Skjødt.

Også i Randesund har pågangen vært høy. -Vi har hatt rekordhøye bookingtall, forteller Gunnar Salbu i Randesund Tennis.

Selv om forespørselen på tennisbaner er høy, mener Gutierrez Skjødt at det går helt fint å leie baner.

-Det er ikke vanskelig å reservere baner i Kristiansand, om man bare planlegger i god tid. Vi har dog stigende medlemstall og arbeider derfor med en kommende utvidelse av anlegget, forteller Gutierrez Skjødt.

XXl har doblet salget av tennisutstyr fra 2019 til 2021. -Vi merker at interessen både for tennis og annen racketsport øker, kan kommunikasjonsdirektør i XXL, Andreas Nyheim fortelle.

Også Randesund Idrettslag har planer om å forbedre tennisanlegget. Dersom alt går etter planen, kan man starte byggingen av en ny tennishall i oktober, og som vil stå klar litt utpå nyåret.