Sørnett

Utenkelig med ny ishall nå

ØNSKER NY HALL: Kristiansand ishockeyklubb ønsker en ishall til, for å heve nivået  lokalt. (Foto: Stian Masserud)

ØNSKER NY HALL: Kristiansand ishockeyklubb ønsker en ishall til, for å heve nivået lokalt. (Foto: Stian Masserud)

Kristiansand ishockeyklubb ønsker seg ny ishall for å heve nivået i ishockeymiljøet i Kristiansand. – Det er ikke mulig slik situasjonen er nå, sier idrettssjef i kommunen Terje Abrahamsen.

Publisert:

- Hvis vi skal klare å fortsette fremgangen i ishockeyen lokalt, må vi ha en ny ishall. Vi trenger lokalderby for at interessen og nivået skal heves, sier daglig leder i Kristiansand ishockeyklubb Tor Anders Nodeland.

Hvert år siden 2002 har det blitt bygd et nytt idrettsanlegg i Kristiansand, og pengene er nå brukt opp.

- Aquarama som åpner 22. mars koster kommunen mye penger, men det blir Norges beste anlegg for både svømming og stup, helt til det nye anlegget i Bergen blir ferdigstilt, forteller Abrahamsen.

 Fornyet skolepark

- Det er umulig, og helt utenkelig med en ny ishall nå. Bystyret har sagt at når Kristiansands samlede lånegjeld overstiger 5,2 milliarder kroner er det full stans i støtte til nye anlegg. Kristiansand har fornyet skoleparken sin, og den holder høy standard. Mange kommuner må starte med renovering av sine skoler fordi arbeidstilsynet stenger dem, dette slipper Kristiansand, sier Abrahamsen.

 Tidligst 2020

Idrettssjefen kjenner til ønskene fra ishockeyklubben, men sier at de ikke kan oppfylles før nærmere 2020.

- Mange klubber har ikke anlegg engang, og ishallen sto ferdig for halvannet år siden. Hvis klubben ønsker å finansiere selv, vil selvfølgelig kommunen hjelpe til å finne en beliggenhet. Det er også registrert som et behov i Kristiansand kommune, så det er på blokken, men ikke i overskuelig fremtid, avslutter Abrahamsen.