Sørnett

Årets første Start-seier i målfest:

- Nå kan vi senke skuldrene og nyte en kroneis i morgen

En jublende Mathias Grundetjern etter å ha satt inn den avgjørende 4-3 scoringen
 Foto: IK Start

En jublende Mathias Grundetjern etter å ha satt inn den avgjørende 4-3 scoringen Foto: IK Start

Start kunne endelig juble for tre poeng, da serieleder Egersund gjestet Kristiansand på fotballens nasjonaldag.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2024 kl 15:40

Start - Egersund 4-3

Tabelljumbo Start tok i mot serieleder Egersund på 16. mai. Det var duket for et oppgjør mellom toppen og bunnen av tabellen, men det var ikke mye ute på banen som tydet på det.

- Det her var helt sinnsykt deilig, oppsummerte Mathias Grundetjern, som ble dagens store helt med to mål, og som i tillegg satt inn den avgjørende scoringen.

Hendelsesrik førsteomgang

Oppgjøret startet med et smell og Start-kaptein Eirik Schulze sendte sørlendingene i føringen etter bare ti minutters spill. Men Egersund og Andreas Helmersen viste at det ikke var uten grunn at de ledet serien før kampstart. Helmersen satt inn 1-1, før Grundetjern sendte Start i ledelsen på nytt. Helt på slutten av første omgang skulle Egersund-spissen lykkes foran mål enda en gang. Dermed stod det 2-2 til pause, til Start-trener Azar Karadas' store fortvilelse, som var tydelig misfornøyd med at dommeren ikke hadde blåst av omgangen enda.

Vakker angrepsfotball snudde kampen for Start

Andre omgang startet også verst tenkelig for Start, da Andreas Helmersen puttet sitt tredje mål for dagen og førte gjestene i ledelsen. Men Schulze og Grundetjern og resten av Start-laget hadde ikke tenkt å gi seg for det. Først scoret Starts kaptein ett til, før det siste og avgjørende målet sendte hjemmelaget i ledelsen på vakkert vis.

- Kaya (Makosso) og Salim (Nkubiri) viser noen kunster og spiller på litt risiko, og så blir Schulze satt opp og får satt Nkubiri på ball, og så er det noe Zidane-opplegg, og plutselig ligger ballen foran nettet, og da var det bare å sette den inn, fortalte matchvinner Grundetjern.

Tomålsscoreren roste også moralen i laget etter kampen: - I dag viser vi karakter og viser at vi har lyst å vinne denne kampen, vi byr på ferdigheter og tar de seige løpene både offensivt og defensivt og kjemper sammen som et lag. Vi kan vinne mot hvem som helst hvis vi kjemper med den innstillingen vi viser i dag, så jeg håper vi bygger videre på dette.

- Blir 17. mai bedre nå enn dersom det ikke hadde blitt tre poeng?
- Nå kan vi senke skuldrene og nyte en kroneis i morgen.

Skuffet tremålsscorer

Egersunds spydspiss Andreas Helmersen fant ikke stor trøst i det å score tre mål, siden det ikke ble noen poeng.

- Jeg er rett og slett skuffet. Jeg trodde vi skulle holde det helt inn da vi gikk i ledelsen, men så faller vi litt gjennom og inviterer Start inn i det, og da blir det tøft.

- Jeg liker jo å score mål, men det jeg bryr meg mest om er å vinne fotballkamper, så når det ikke går inn så er jeg fortatt skuffet. Det at vi scorer tre mål på bortebane og ikke holder det helt inn, er noe vi må jobbe med

Skryter av hjemmelaget

Jeg synes Start virket veldig påskudde i dag og fikk bra støtte på tribunen. For deres del så tror jeg det var en lettelse å få seg en seier i dag. Jeg skal ikke legge skjul på at vi inviterer dem tilbake i kampen, men de virket friske, innrømmet Egersunds målscorer.

- En vanvittig lagseier

Start-trener Azar Karadas tok med det sin første seier i en tellende kamp etter at han ble ansatt i vinter, og var stolt over sine spillere etter seieren.

- Det føles helt fantastisk, det er en vanvittig lagseier. Spillerne legger ned en helt enorm innsats og jeg er ekstremt stolt over dem. Vi har vært gjennom den perioden vi har vært i, men den troa spillerne har hatt gjennom hele perioden og det vi får ut i dag er jeg veldig stolt av.

Fokus mot neste kamp

- Det handler om å få gode treninger og så få det ut i kamp. Vi skal kjenne litt på denne seieren i dag, men kampene kommer tett og vi må restituere godt og bruke tiden smart, og så må vi jobbe hardt inn mot Moss-kampen på tirsdag som er en ny tøff kamp og da skal vi gjenskape dette.

Nøkkelord