Sørnett

Stabler sammen et nytt herrelag under korona

Foto: NFF

Foto: NFF

- Har dere virkelig prøvd? Klubbene som mister spillere grunnet et dårligere tilbud, er rett og slett ikke kreative nok.

Publisert:

12. Mars 2020 stengte Norge ned, og siden dette har det meste av breddeidrett stått stille. Breddefotballen er ikke et unntak.

Breddefotballen i Norge, med nærmere 50 000 fotballspillere får fortsatt ikke komme i gang med sesongen eller kontakttrening. Flere faller av grunnet mangel på motivasjon.
I følge Norges Fotball Forbund melder flere klubber om spillere som mister motivasjonen, og frykten for at både unge og eldre fotballspillere skal legge skoene på hylla vokser.

På nettsiden skriver NFF blant annet at flere klubber melder om spillere som har mistet motivasjonen, og at klubbene opplever sterk bekymring for frafall. Videre legger de til grunn at 9 av 10 klubber mener det er svært viktig at voksne kommer i gang fysisk aktivitet.

 

 

[img222039_2LS]

Jørgen Mølbach ble spurt av trenerstyret til Gimletroll om han kunne tenke seg å forsøke å skrape sammen et herrelag. Jørgen som har vært i systemet til Gimletroll i 4 år tok utfordringen, og har i dag snart samlet over 40 spillere under pandemien. Det kan virke som Gimletroll er et av få lag i breddefotballen som faktisk har en vekst blant spillere, selv i 2021. Jørgen trener laget sammen med Oddvar Kaarmo og Bjarne Aksnes Martinsen.

 

Hvilke tanker har du om oppstarten av breddefotballen?

- Det er er nok lurt å begynne med kontakttrening og treningskamper aller først for å se hvordan det er med smitte, om den skyter i taket eller om det går fint. Med kontakttrening først, vil klubbene få mulighet til å foreta tiltak for å begrense smitte. Nå er ikke akkurat tilskuere det største problemet i breddefotballen, men det er nok lurt å begrense hvor mange man slipper inn på anlegget på kampdag. Vi kunne fått spillere til å teste seg regelmessig for å holde en viss kontroll på at smittede ikke kommer på trening, men et slikt testregime må nok foregå med hjelp av kommunen, da de fleste klubbene ikke har kapasiteten til å stå for dette selv, sier Mølbach.

Forstår prioritering til regjeringen 

- Selvom det kan virke veldig merkelig at russen skal få lov til å feste, mens breddeidretten står stille, så har jeg forståelse for det

. Russetiden er veldig viktig for mange unge. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg syntes det er en merkelig prioritering å åpne opp for alkoholservering på utesteder før breddeidretten, forteller han.

Har dere virkelig prøvd? 

Gimletroll herrer opplever som skrevet tidligere i artikkelen ikke at det er vanskelig med rekrutteringen av nye spillere, og samtidig holde på de som har blitt med. - Det er jo ikke vanskelig å få til en givende fotballøkt til tross for strenge restriksjoner med avstand, sier Mølbach.

[img222039_3LS]

 

Mølbach sin utfordring til de andre klubbene; - Har dere virkelig prøvd? Klubbene som mister spillere grunnet et dårligere tilbud, er rett og slett ikke kreative nok.