Sørnett

- Tanken hadde aldri streifet meg

Søgne-jenta Amalie Henden røk mandag kveld ut av reality-showet Top Model. Hun forteller at hun i etterkant har fått litt jobber som modell. (foto: Karoline Nerdalen Darbo)

Søgne-jenta Amalie Henden røk mandag kveld ut av reality-showet Top Model. Hun forteller at hun i etterkant har fått litt jobber som modell. (foto: Karoline Nerdalen Darbo)

Amalie Henden fra Søgne hadde aldri forestilt seg at hun skulle melde seg på tv-programmet Top Model. Likevel endte hun på en åttendeplass.

Publisert:

Det var halvveis i konkurransen om å bli Norges nye Top Model at showet skulle ende for den nitten år gamle jenta fra Søgne.

- Jeg er selvfølgelig veldig skuffet, og det var vondt å reise fra de andre deltakerne, sier hun til Sørnett etter programmet ble vist mandag.

Har gått ned fem kilo i vekt
Det var modellagenten og dommeren Donna Ionnna som fant Amalie til showet. Selv hadde hun, i utgangspunktet, aldri sett for seg at hun skulle delta på et realityshow som top model.
- Siden jeg fikk sjansen, tenkte jeg bare YOLO, og ble med, sier hun.

Med litt forlengelse i håret og et bredt smil om munnen, finner vi Amalie Henden fra Søgne sittende på en kafè i Markens. Hun er endelig hjemme igjen en tur i Kristiansand for å besøke familie og venner. Det har nå gått et halvt år siden innspillingen av Top Model Norge var ferdig, men enda er det noen uker til programmet hvor hun ryker ut, vises på tv.
- Også har det gått fem kilo siden det, sier Amalie og smiler.

Støtende kommentarer
I programmet fikk Amalie stadig høre at hun hadde for stor kropp for modellprogrammet. Blant annet har hun fått kommentarer som; «Hun går ikke, hun vagger som ei ku.», og «Du ser feit ut» fra dommer Donna Ioanna. Likevel bærer hun ikke nag til dommeren.
- Hun er bare veldig ærlig, sier Henden.

[img97375_2RM]

- Kan ikke se på med mamma
Henden forteller at hun og mamma Irene aldri kunne se på showet sammen, blant annet på grunn av de stygge kommentarene fra dommerne.
- Det er så flaut, men jeg begynner å grine så fort, forteller hun.

- Dette er mobbing
En avstemning på side2 viser at hele 78 prosent av de spurte, mente at vektfokuset i programmet er både forferdelig, og at det ikke kan fortsette. Blogger Trude Helén Hole, er helt enig. Hun går hardt ut mot Donna Ioanna. «Med i årets sesong er modellspeider Donna Ioanna Ioannou som jeg aldri har hørt om - men som tydeligvis har som ambisjon om å fremstå som årets riksbitch.(..)», skriver hun.
- Dette er ikke kritikk til deltakerne, dette er mobbing, skriver Hole.

Forbereder jentene
Doanna Ioannna mener selv at hun forbereder jentene på virkeligheten.
– Hvis ikke jentene tåler tilbakemeldingene, så tåler de i alle fall ikke virkeligheten. Da kan det gå skikkelig galt med disse jentene, sier Ioanna til NRK Sørlandet.

I en svart skinnjakke og svart singlet har nittenåringen fortsatt 8 centimeter «for mye» over rumpa, etter at hun har gått ned fem kilo.
- Idealmålet rundt rumpa er 90 centimeter, forklarer hun.
Likevel fokuserer hun mest på å trives i egen kropp.
- Og litt på studiene, sier hun og ler.

 

Saken fortsetter under videoen.
[youtube]http://youtu.be/2uwviZlejKA[/youtube]

 

- Elsker en utfordring
For tiden bor Søgnejenta i Stavanger, hvor hun går på lærerstudiet. Hun håper på å få lov til å være lærer i fag som elevene gleder seg til.

- For eksempel drama og sånn. Problemet er bare at jeg ikke er musikalsk en plass, fniser hun.
Og når Amalie får i oppgave å beskrive seg selv, er det første hun sier;

- Jeg suger til å gå i høye hæler, men elsker en utfordring.

[img97375_3RS]

Reiseglad søgnejente
I tillegg elsker hun å reise. På sine nitten år, har hun allerede vært i 25 land, reist på spontantur til Kina, og vært på backpacking i Thailand, Australia og Indonesia. På den sistnevnte turen, til Indonesia, fikk Henden-familien et spesielt møte med kulturen.
- Vi var hedersgjester i et bryllup siden vi var hvite. Derfor skulle en transsexuell indoneser pynte oss til festen. Jeg har aldri følt meg så stygg i hele mitt liv, sier hun og ler.

Fugleinfluensa drepte høna
Oppveksten i Søgne beskriver hun som «gøy». Blant annet hadde hun en egen høne med navnet «Bruno».
- Det var et veldig kreativt navn, med tanke på at høna var brun, ler modellen.
Likevel var det noe spesielt med Bruno. Det kom nemlig en grevling og drepte alle de andre hønene en gang, med unntak av høna til Amalie.
- Den overlevde alt. Så kom fugleinfluensaen, sier hun og rynker litt på nesa.

- Hun er jo kjendis
Den 177 centimeter høye jenta møter plutselig ei venninne på kafeen. De har ikke sett hverandre på evigheter.
- Hun er jo kjendis nå, så nå er hun så veldig opptatt, sier hun og ler.
- Jeg er jo ikke det, svarer modellen kjapt.
- Men jeg har blitt fotografert av Nigel Barker da, fniser hun.

[img97375_4LM]