Sørnett

- Teknologi skal være gøy

Leder: Ole Wongraven leder iPad-prosjektet og tror kommunen er på riktig vei (Foto: Paul André Sommerfeldt)

Leder: Ole Wongraven leder iPad-prosjektet og tror kommunen er på riktig vei (Foto: Paul André Sommerfeldt)

- Det er viktig at teknologien oppfattes som gøy og ikke skremmende, sier IT-rådgiver Ole Wongraven i Kristiansand kommune.

Publisert:

Ole Wongraven er IT-rådgiver i Kristiansand kommune og leder for Ipad-prosjektet. Han er opptatt av å ufarliggjøre teknologien både for barna og de ansatte, og sier det er viktig at teknologien oppfattes som noe gøy og ikke skremmende.[sniplet faktaboks]
- Vi vil teste om dette er veien å gå. For to år siden fantes ikke iPad, men nå er nettbrettet kommet for fullt. Fordelen er at iPad er enkel å bruke, og veldig lett å ta med seg. Det er mindre som kan gå i stykker, og batterikapasiteten er veldig god.

God opplæring
Wongraven mener videre at barna lærer mye av samarbeid og samlæring, og at Ipaden kan fungere som et nyttig verktøy i den aktive læringen barna i mellom. De ansatte i prosjektbarnahagene har fått god opplæring i bruken av iPad.
- De ansatte har deltatt på IKT-konferanse i Oslo, og fått grunnleggende innføring i bruk av iPad.  Men det er også viktig å ikke lære de ansatte for mye, for å se hvordan brukerterskelen fungerer i praksis, påpeker Wongraven.

Mange muligheter
En av fordelene med iPad er muligheten for barna til selv å skape innholdet.
- Vi benytter såkalte «tomme apper» ,der barna for eksempel kan lage egne digitale bildefortellinger, forklarer Wongraven. IT-rådgiveren mener iPad har mange fordeler som tradisjonell teknologi mangler, og forteller at de ansatte i barnehagene rapporterer om «en helt ny verden».
- Reaksjonene så langt er stort sett positive. Det er lett for de ansatte å innlemme teknologien i den daglige driften, og barna synes det er gøy. Det er viktig med gode løsninger og prosjekter for å få dette til, og vi tror vi er på god vei, sier Wongraven til Sørnett.no