Sørnett

Ajer er klar for nye eventyr i Celtic

Kristoffer Ajer vil skyte seg inn i Celtic hjertene i årene som kommer. Foto: Marius Lippestad

Kristoffer Ajer vil skyte seg inn i Celtic hjertene i årene som kommer. Foto: Marius Lippestad

17. juni vender Kristoffer Ajer snuten mot de britiske øyer. -En guttedrøm som går i oppfyllelse, sier unggutten.

Publisert:

Allerede i vinter ble det klart at Starts midtbanejuvel Kristoffer Ajer var klar for Celtic. Skottene la 8 millioner kroner på bordet, et tilbud Start ikke kunne takke nei til. Nå nærmer det seg tiden for avreise til Skottland for unggutten. Når han nå pakker kofferten for å reise mot nye eventyr på de britiske øyer er Ajer klar på at det er flere ting han vil savne.

- Det er klart det er mye jeg reiser fra som jeg vil savne. Det er jo her jeg har både familie, venner og ikke minst kjæresten min. jeg kommer også til å savne gutta i garderoben, forteller Ajer.

Mest av alt så gleder han seg til alt han skal oppleve i sitt nye hjemland. I Skottland står fotballkulturen sterkt. Særlig i Ajers nye hjemby Glasgow, hvor hans neste klubb Celtic og erkerivalene Rangers holder til er lidenskapen stor. Hjemmebanen til Celtic har en tilskuerkapasitet på 60000.

- Det er klart det blir spennende å spille for så mange mennesker, det har jeg aldri gjort før. Jeg ser frem til å gå ut på matta å spille foran så engasjerte og lidenskapelige supportere.  Der borte betyr fotballen alt og det krever at jeg må levere på et høyt nivå de gangene jeg får sjansen, men det er bare noe jeg ser frem til. Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelsen, forteller han videre.

Det var Ronny Deila som hentet sin landsmann til Celtic. Med tiden har Deila fått sparken og har blitt erstattet med tidligere Liverpool manager Brendan Rodgers.

-Jeg gleder meg veldig til å spille under Rodgers. Han er en vanvittig dyktig manager og det skal bli svært spennende å bli kjent med han.

En snau måned etter Ajer ankommer den skotske klubben skal de ut i en rekke treningskamper mot noen av verdens beste fotballag. På programmet står de engelske ligamesterne Leicester, de spanske ligamesterne Barcelona og ikke ukjente Inter Milan.

-Det er klart det blir utrolig morsomt å få være med på. Jeg håper jeg kan få noen minutter i disse kampene. Det er en litt annen oppkjøring enn hva jeg er vandt med i Norge, flirer Ajer.

Har troen på sine nåværende lagkamerater

Ajer forlater et Start-lag som kjemper i bunnen av Tippeligaen. Før hans siste kamp ligger de gule og svarte plassert nederst på tabellen.

-Jeg er helt sikker på at Start kommer til å berge plassen. Vi har en utrolig spennende profil i klubben med mange unge spillere. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å sanke nok poeng i løpet av sesongen til å berge plassen i Tippeligaen, avslutter Kristoffer Ajer.

Opp til andre å ta sjansen

Start trener Steinar Pedersen har visst lenge at Kristoffer Ajer vil forlate klubben etter halvspilt sesong. På spørsmål fra Sørnett om han vil hente inn noen erstattere, er Pedersen klar.

- Vi ser kontunuerlig etter spillere på overgangsmarkedet, men klubbens situasjon tilsier at vi ikke har så mye handlingsrom. Vi har visst lenge at Kristoffer vil reise til sommeren, derfor blir det opp til andre på laget å plukke opp hansken og kjempe til seg plassen. Vi har manglet Kristoffer i noen kamper tidligere i år og vi har bevist at vi har klart oss fint uten han også, avslutter Pedersen.