Sørnett

Born2Drive: Dokumentarenes "Fast and the Furious"!

Forholdet mellom Oliver og Petter er mye fokusert på i denne filmen. Foto: Filmweb

Forholdet mellom Oliver og Petter er mye fokusert på i denne filmen. Foto: Filmweb

Born2Drive er en dokumentar om Oliver Solberg i hans vei mot å bli Nordisk mester i Rallycross.

Publisert:

I denne fartsfulgte dokumentaren følger vi historien til Oliver Solberg, sønn til verdensmester i rally og rallycross Petter Solberg og tidligere rallysjåfør Pernilla Solberg, på hans reise mot å bli Nordisk mester i rallycross. Selv om denne filmen kanskje aller først appellerer til de mest racer-glade, så er dette definitivt en film for flere, da vi får et tett blikk inn på forholdet mellom far og sønn.

Oliver er som 15 år verdens yngste rallycrossjåfør, og hans store drøm er å få kjøre mot sin far. Pappa Petter nekter ham dette, da han vil at Oliver skal vente til han er blitt en god nok sjåfør. Da tar Oliver grep, og som 15 åring flytter han til Frankrike helt alene for å gå på motorsportskole. Så skjer det noe galt, pappa Petter blir plutselig alvorlig syk.

«Flere ganger underveis i filmen, glemte jeg at dette var en dokumentar»

Born2Drive er en emosjonell og fartsfyllt film, som kan få den minst motorengasjerte tilskuer til å henge med. Flere ganger underveis i filmen, glemte jeg at dette var en dokumentar, da scenene er så bra lagt, og generelt hele historien skjer på en slik måte som enhver Hollywood film kunne spilt seg ut. Regissør Daniel Fahre, som også står bak filmsuksessen Marcus &Martinus – Sammen om drømmen (2017), har gjort en strålende jobb igjen, etter å ha fulgt Oliver og familien.

Starten på filmen føles litt «hjemmelaget». Dette er jo selvsagt en dokumentar, men man merker at noen av de scenene i begynnelsen kan bli litt kleine. Dette varer ikke lenge, og man blir fort fanget opp i det hele. Mange har kalt denne filmen «Dokumentarenes Fast and the Furious» og jeg skjønner hvor de har dette fra. Bilscenene i filmen er fantastiske, og med alt dramaet inkludert, føles som sagt dette til tider ikke som en dokumentar, men en full actionfilm.

[img189347_2LM]

Born2Drive er en flott norsk dokumentarfilm der vi har både fartsfylt moro og spenning, og i tillegg mye drama. Den anbefales sterkt, også seere som ikke engang er motor-interesserte da denne filmen er så mye mer enn bare det! 

Born2Drive har Norgespremiere 8. februar, og første visning i Kristiansand er 12:00.