Klargjør siden...
Sørnett

- Den norske rivieraen

Solen speiler seg i det klare vannet på fiskebrygga
 Foto: Sivert Stensrud

Solen speiler seg i det klare vannet på fiskebrygga Foto: Sivert Stensrud

Når vårsolen varmer i Kristiansand kommer flere bedrifter og foreninger frem og viser sin beste side. Folk får flere typer tilbud og aktiviteter byen har å tilby. Alt fra ribb-kjøring, food-trucks og hjelpeorganisasjoner.

Publisert:

-Vi kaller det den norske rivieraen av en grunn!

-Ja, det er veldig populært, sier Maria Bekkevold om ribb-kjøringen på fiskebryggen. Bekkevold er markedsansvarlig for Nature Norway: speed sightseeing. Hun sier at det er veldig mange turister som er intresserte i å kjøre ribb og se den fine naturen ved havet.

-Vi ser det at det også er fler og fler nordmenn som ønsker å være med på tur på ribben vår, forklarer Bekkevold. Hun sier også at det er flere bedrifter som t Turen med den raske båten varer på rundt en time der de får sett mye natur og fin bebyggelse.

Bekkevold ønsker å gjøre Kristiansand til en helårsdestinasjon så de har åpent hele året, men sier at sommeren blir deres ribb- tilbud enda mer populært.

Her gjør de klar ribben for en ny tur utover sjøen.
 Foto: Sivert Stensrud

Her gjør de klar ribben for en ny tur utover sjøen. Foto: Sivert Stensrud

Søtsaker man bare finner hos Magne

Magne Gullbrandsen står utenfor smultringvognen sin klar for ny arbeidsdag
 Foto: Sivert Stensrud

Magne Gullbrandsen står utenfor smultringvognen sin klar for ny arbeidsdag Foto: Sivert Stensrud

- Her selger jeg verdens beste smultringer, sier Magne Gullbrandsen som selger søtsaker i vogna si i rådhusgata. Han har holdt vogna åpen i 6 år. Han sier at nå som sommerværet kommer så merker han det kommer fler og fler som vil kjøpe både smultringer og italiensk is.

Gullbrandsen er den eneste i Norge som selger Canoli. Denne søtsaken er sendt helt fra Cecilia i Italia. I den italienske storbyen er dette den mest populære kaken man kan få tak i forklarer Guldbrandsen, og er fornøyd å kunne servere dette til alle som ønsker å smake.

-Står og taper penger

Fra januar til april forklarer Guldbransen at han går i minus hver måned, men når cruise-båtene kommer merker han at inntekten stiger. Utenom dette er desember og juletider da han godt merker han tjener mest penger.

Frivillige organisasjoner er også fremme og viser seg

Her er de frivillige som vil vise frem hva de har å tilby i røde kors.
 Foto: Sivert Stensrud

Her er de frivillige som vil vise frem hva de har å tilby i røde kors. Foto: Sivert Stensrud

I sommersolen på Markens gate står Røde kors hjelpekorps og viser frem hva de gjør og lærer. Frivillig Emilie Tuesen sier at det har vært mange innom på Røde kors sin stand i markens gate gjennom dagen.

- Det har vært et bra oppmøte og mange nysjerige, forklarer Tuenes.

-vi har hatt ambulansen her med livredningsdokker, og lot folk få prøve og lære litt om livredning. Tuesen sier at de alltid blir overasket over hvor gode barna er til å gjennomføre livreddnig. Tuenes forklarer at de ser også at de voksne har godt av å få litt opplæring i livredningen.

tre av de frivillige som serverer boller, saft og kaffe.
 Foto: Sivert Stensrud

tre av de frivillige som serverer boller, saft og kaffe. Foto: Sivert Stensrud

De har også gratis servering av boller, saft og kaffe.

-ja, vi har ikke noe imot at folk forskyner sg og tar seg en prat sier Tuens.