Sørnett

Den største revolusjonen i moderne historie

Kristiansand støtter LGBT samfunnet ved å heise opp regnbueflagget Foto: Bilal Erat

Kristiansand støtter LGBT samfunnet ved å heise opp regnbueflagget Foto: Bilal Erat

Homofili er en seksuell orientering karakterisert av romantisk og/eller seksuell tiltrekning til personer av ens eget kjønn. Homofili og heterofili er relative begreper på hver side av en kontinuerlig skala, med bifili et sted på midten.

Publisert:

Homofile i dag skal settes på lik linje som andre norske borgere. Det er dermed forbudt å diskriminere noen på grunn av homofil-legning f.eks. ved utleie av leilighet, ansettelse eller i døra til et utested. Ifølge arbeidsmiljøloven § 13-1 og på boligmarkedet husleieloven § 1-8 annet ledd, borettslagsloven § 1-5 nr. 2 og eierseksjonsloven § 3a annet ledd. Den som utsetter noen for vold eller trakassering vil få strengere straff dersom det bevises at årsaken var vedkommende homofile legning. Trossamfunn kan nekte å ansette homofile i enkelt stillinger. Ny kjønnsnøytral ekteskapslov ble vedtatt av Stortinget, og avløste partnerskapsloven 1. januar 2009. Homofile ektefeller kan nå søke om adopsjon, og lesbiske ektepar kan få gjennomført assistert befruktning i Norge.

[img199181_2LM]

Hva er MDG sitt synspunkt på homoterapi?
-MDG på Stortinget stemmer for et forbud mot homoterapi som "behandlingsform". Det er jeg glad for.
Opplever du at de yngre sliter med å komme ut med at de føler seg presset for å holde det igjen, eller frykt for å skuffe noen?
-Jeg har ingen nære bekjente som har problemer, men jeg har hørt flere triste historier. Det virker som dette med å være redd for å skuffe andre, er særlig utbredt i religiøse miljøer.
Har du sett en utvikling i de siste årene i samfunnet når det gjelder støtten og perspektivet på homofile?
- Jeg mener det har vært en svært positiv utvikling og er veldig glad for det. Jeg gleder meg også over at stadig flere deltar i Pride for å gi sin støtte. For meg handler dette om det aller viktigste ved menneskeverdet.

[img199181_3LM]

Islam tar vare på mennesker. Når det gjelder levemåte, hva du kan spise, hvem du kan skal gifte deg med og hva du kan praktisere er skrevet godt i den hellige bok Quran. Den kjønnsmessige brudd på regler. 30 år siden var homofili forbudt. Så ble det plutselig lovlig. Som har vært ulovlig i flere tusenvis av år. Når mennesker bryter Gud sine leveregler som er det beste for menneskeheten, da blir det konsekvenser. Guds leveregler hindrer ikke mennesker til å utvikle seg men setter grunnleggende rammer for hvordan de skal leve. Gjøre det beste ut av sin livssituasjon. Vi merker det hver gang vi holder foredrag foran unge elever på ungdomsskole og videregående nivå. De spør om homofili. Vi er ganske klare på det og det er forbudt. Vi dømmer ingen men hvis en homofil. Hvis en homofil kommer til en moskéen vår, så er den personen velkommen. Men det personen gjør er synd i Islam. Vi anser at Islam har mye positivt å bidra med i samfunnet forteller Ali til Sørnett

[faktaboks]