Sørnett

- Det er ikke riktig å putte muslimer i samme buss som terrorister

Akmal Ali, leder i den muslimske Union Foto: Privat

Akmal Ali, leder i den muslimske Union Foto: Privat

Siden de fleste av oss har en innstilling om at alle som er muslimer er automatisk terrorister, er det mange muslimer som er redd for å oppleve noe krenkende når de går ute på gaten.

Publisert:

På grunn av dårlig framstilling av muslimer og deres tro, er det mange som går og tenker at de gjør noe galt her i samfunnet, mange er redd for å være seg selv og holder seg lavt.

Leder i Muslimsk Union i Agder, Akmal Ali, forteller over telefonen at han ikke liker den holdningen de fleste har til muslimer, og at han ikke er redd for å vise hvem han er.

- Jeg er muslimsk og følger Koranen, men jeg putter mine følelser først.

Han forteller videre at han foretrekker å leve etter rett og galt på den måten uten å utføre noen slags for vold.

- Jeg kan ikke noe for at mange tenker terror når de ser en muslim. Vi har dessverre knytninger til IS, og det er mange som frykter dem, men det er ikke sånn at hver enkel muslim er en terrorist. Vi er ikke terrorister, vi er mennesker. Det er trist at samfunnet er redd for oss, vi lever alle ulike liv og det er viktig å huske på.

Terrorisme har eksistert i mange år, men det har blitt sånn at folk kobler terror og Islam sammen på grunn av ulike terrorangrep som har skjedd de siste årene.

 - Tenker du noen ganger på at folk ser på deg som en terrorist?

- Det er selvfølgelig en tanke som dukker opp, men jeg har ikke lyst å gå å tenke på det. Folk er selvfølgelig forskjellige, men en helt vanlig hvit man eller dame kan gjøre like mye forferdelige ting som en muslim.

Blendona Ibrahimi som ikke er religiøs, men har oppvokst med en muslimsk bakgrunn, synes det er veldig trist hvordan muslimer blir sett på.

- Personlig så synes jeg det er veldig trist å se hvordan samfunnet seter alle muslimer sammen i en buss med folk som terrorister, de som gjør de forferdelige tingene misbruker troen og har skapt et forferdelig syn på hva muslim er.

Hun sier videre at mennesker er redd for det som skjer, at det er lettere å være redd alle som er forskjellige enn å prøve å se at ikke alle er sånn.

[img170730_2RS]

Man burde ikke være redd for bare muslimer, tror alle mennesker er litt paranoide av folk som går forbi dem på gata

Hun mener at det er media som omtaler muslimer feil, at de ikke vil kalle en person med en annen religion for terrorist, fordi det nemlig er kun muslimer som kan være det, noe som er feil.

- Syns det er urettferdig når en fra en annen religion gjør noe så forferdelig så blir det ikke automatisk sett på som terrorister av mange. Man kan ta feil av alle, den snilleste og godeste personen man kjenner, kan gjøre noe fryktelig. Derfor er det ikke riktig å si at bare muslimer er terrorister, fordi alle kan nemlig være det.

 

LES OGSÅ: - Er jeg en terrorist bare fordi jeg er muslim?

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand