Sørnett

- Det handler om en aksept, å åpne seg for medmennesker

Kristiansand Domkirke i sentrum. Foto: Arkiv

Kristiansand Domkirke i sentrum. Foto: Arkiv

Lesbisk kristne Ågot Cecilie Høiberg Jacobsen mener at det ikke skrives nok om homofili i media. Det har vært arrangert skeive dager over hele landet. Åpenheten rundt temaet er økt, men det er mange områder det ikke skrives om.

Publisert:

- Skeive dager blir det skrevet masse om, men det er mange temaområder det helst ikke skal snakkes om, forteller Ågot Cecilie.
10.September var «Verdens dag for å forebygge selvmord», og hun mener at åpenheten om homofile og deres sorgprosesser må vektlegges mer.
- Jo mer samtaler det er om dette teamet, og jo mer det skrives om det, jo mer sannsynlig er det for å redde noen liv, sier hun.
- Det handler om en aksept, det handler om å åpne seg for våre medmennesker.

Ikke samme støtteapparat
Mange homofile, kanskje spesielt troende homofile, har ikke alltid ett støtteapparat rundt seg. Ikke alle har famille og venner som kan hjelpe dem gjennom tøffe perioder. Det er mange som blir utstøtt av familie når de kommer ut som homofil.
Og selv om mange gifter seg, så er det ikke alle homofile som har barn. Da mister de mye av nettverksbyggingen man får gjennom barna, og deres skolegang. Dette kan føre til at man lever ett mye tøffere liv, selv om man har de samme rettighetene som «alle andre».

Kan bli flere utfordringer senere
- Nå er det snakk om å fokusere på ungdomsmiljøene, og de utfordringene med å få aksept der. Men også den eldre generasjon, med tanke på hvordan det blir å møte demente homofile eller lesbiske, sier Ågot Cecilie.
Homofile har de samme utfordringene som enhver heterofil har, men man må passe på å skyve de ut på sidelinjen uansett, mener hun.

For å lese mer om hva Ågot Cecilie sier om å være lesbisk og kristen i dagens samfunn, klikk her.