Sørnett

Domfelt 17 ganger - tiltalt for grovt tyveri

DOMFELT 17 GANGER: 38-åringen er blant annet tiltalt for grovt tyveri. Han erkjenner straffskyld og er innstilt på å gjøre noe med rusproblemene for å få et bedre liv. Foto: Lina Trondskog.

DOMFELT 17 GANGER: 38-åringen er blant annet tiltalt for grovt tyveri. Han erkjenner straffskyld og er innstilt på å gjøre noe med rusproblemene for å få et bedre liv. Foto: Lina Trondskog.

38-åringen som onsdag møtte i Kristiansand tingrett er tiltalt for åtte forhold, deriblant grovt tyveri. Han erkjenner straffskyld, men ønsker behandling for rusproblemene i stedet for fengselsstraff.

Publisert:

Vedkommende er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 257 jf. 258 for å ha tatt seg inn gjennom en ulåst verandadør i en bolig i Lillesand mandag 23. mai 2011. Der tok han og en annen med seg gjenstander til en samlet verdi av 94 837 kroner. Tyveriet anses som grovt fordi gjenstandene er av betydelig verdi.

Trodde det var samboeren

Fornærmede, og vitnet i saken, er kvinnen som oppdaget tyvene. Hun har forklart at hun våknet av at noen romsterte i stuen klokken seks om natten. Hun trodde det var samboeren som kom hjem etter å ha vært på jobb. Hun følte derfor ingen redsel før hun oppdaget at det var et tyveri. Kvinnen kjørte da etter tyvene, men mistet dem til slutt av syne.

Samboerparet har fremmet et erstatningskrav på 3600 kroner for egenandelen de måtte betale til forsikringsselskapet.

Tiltalt for åtte forhold

Mannen er også tiltalt for en rekke andre forhold, blant annet for å ha stjålet diverse gjenstander i en Kiwibutikk i Vågsbygd, to tilfeller av tyverier ved Cargotec i Kristiansand, kjøring uten gyldig førerkort og kjøring i ruspåvirket tilstand. Han er også tiltalt for å ha kjørt en stjålet bil med falske skilter med tyvegods i bilen, samt for å ha stjålet en sykkel til en verdi av 6000 kroner. I tillegg er han tiltalt for å ha stjålet og misbrukt et Visa-kort.

Den tiltalte sitter for tiden varetektsfengslet og er domfelt 17 ganger tidligere. De fleste dommene innebærer vinningskriminalitet og kjøring uten gyldig førerkort samt kjøring i beruset tilstand. I 2009 ble han dømt for promillekjøring.

Påvirket av rus

I sin forklaring sier tiltalte at tyveriet ikke var planlagt, men at han var i området der tyveriet skjedde for å se på en hund han skulle kjøpe.

Han var påvirket av amfetamin og andre rusmidler under alle de forholdene han er tiltalt for. Tiltalte har hatt rusproblemer i 20 år. Han har tidligere vært på et behandlingssenter som en del av en dom, men gjennomførte bare fire av de 12 månedene som var vilkåret i dommen.