Sørnett

Håper på mer tilskudd

Kilden teater- og konserthus er fornøyd med årets tilskudd. (Foto: Hufton + Crow Photography.)

Kilden teater- og konserthus er fornøyd med årets tilskudd. (Foto: Hufton + Crow Photography.)

I morgen legges neste års statsbusjett frem. Ledelsen ved Kilden håper på ytterligere økning i tilskuddet fra politikerne.

Publisert:

 

- Vi har søkt om en liten økning i statsbudsjettet fra 2014 til 2015 for å styrke kormiljøet i regionen, sier stabs- og økonomidirektør ved Kilden, Gunnar Thon Lossius.

I fjor fikk Kilden teater- og konserthus for Sørlandet tildelt rundt 108,7 millioner kroner for budsjettåret 2014, en økning på 4,6 millioner kroner sammenlignet med det de fikk tildelt i 2013. Deres søknadsbeløp for 2015 er på 111,6 millioner kroner.

Fornøyd med årets tilskudd
Tilskuddet for 2014 blir brukt til å produsere blant annet konserter og forestillinger innenfor symfonisk musikk, teater og opera.

- Vi fikk de pengene vi søkte om til de formålene vi ba om, derfor er vi godt fornøyde med årets budsjett, sier Thon Lossius.

Vil styrke kortilbudet
Klokken 10 i morgen legges statsbudsjettet for 2015 frem, og selv om teater- og konserthuset er fornøyd med årets tilskudd, tillater de seg å håpe på ytterligere økning det kommende året.

- Rammene for de statlige tildelingene er vanligvis forutsigbare, men denne gang ønsker vi å tilrettelegge for en ekstra satsing på korfeltet, forklarer Gunnar Thon Lossius.

Populært med Les Misérables
I fjor hadde Kilden teater- og konserthus 190 000 besøkende på Odderøya. Markedssjef ved Kilden, Eldbjørg Dahl, tror årets besøkstall vil havne på 120-130 000 besøkende.

- Det er litt vanskelig å si helt sikkert, men i år vil det bli en nedgang på grunn av programmeringen, forteller Dahl.

Musikalen Les Misérables var veldig populær i år, og trakk 25 000 besøkende til Kilden denne våren. I 2015 er det ikke satt opp noen musikal på dette tidspunktet, noe som kan føre til at besøkstallene ikke blir like høye til neste år.

- Programmering er alfa og omega, forteller Eldbjørg Dahl.

- Men dette er vårt tredje driftsår, etter en periode vil vi merke at mange kommer igjen og igjen, legger hun til.

Musikaler og konserter
På neste års program står blant annet «Det perfekte liv», konsert med Bjørn Eidsvåg og KSO, «Plutselig Pervo», «Rigoletto» og Sacra Art festivalen.

- Hva trekker publikum til Kilden?

- Første og andre året var det mange som kom for å oppleve selve bygget og kombinerte dette med å gå på teater eller konsert, sier Dahl.

Nå opplever Kilden teater- og konserthus for Sørlandet at de har en solid kjerne av publikummere, men det kommer fortsatt helt nye mennesker som har kjøpt seg billetter til et av de mange oppsettene landemerket på Odderøya har å by på.