Sørnett

Hopp, spark og hallingdans

HALLINGDANSERE: Foran f.v Sigbjørn Rua, Hallgrim Hansgår, Anita Langødegård Bak f.v Anders Aasberg, Ulf-Arne Johannessen overrasket publikum under onsdagens forestilling. FOTO: Ida Louise Johansen

HALLINGDANSERE: Foran f.v Sigbjørn Rua, Hallgrim Hansgår, Anita Langødegård Bak f.v Anders Aasberg, Ulf-Arne Johannessen overrasket publikum under onsdagens forestilling. FOTO: Ida Louise Johansen

Spektakulære hopp, erotisk lysshow og kul skyggedansing var bare noe av det Frikar-gjengen fra Valdres hadde å by på under onsdagens forestilling.

Publisert:

Onsdag kveld framførte dansegruppen Frikar forestillingen Kruk under ASSITEJ-festivalen på Agder Teater i Kristiansand. De danset hallingdans for en fullsatt sal.

- Vi har gledet oss til å danse her i Kristiansand, for vi har erfart at jo lengre sør vi kommer, jo villere er publikum, forteller koreograf og danser Hallgrim Hansgård.

[img25958_2RM]

Sammen med danserne Anders Aasberg, Sigbjørn Rua, Ulf-Arne Johannessen og Anita Langødegård ga han publikum en fantastisk forestilling, og publikum uttrykte stor begeistring for de fem danserne. Nakne runemennesker som laget skyggeshow på veggen, fantastisk fele-spill, skyggedansing, beatboksing og spektakulære hopp var bare noe av det publikum fikk å fryde seg over under kveldens forestilling.

Lærer dansen videre

- Mange mener det er en dans for menn, men vi holder kurs for begge kjønn innimellom forestillingene. Halling er en dans hvor det er rom for kreativitet, og vi elsker det vi holder på med, forteller Hansgård.

Både han, Rua og Aasberg har hallingdans som levebrød, og startet opp dansegruppen Frikar i 2006.

- Det er gøyere å danse sammen som en gruppe, og da er det en større kunstnerisk utfordring, sier Hansgård.

Suksess også i utlandet

Frikar har de siste seks månedene vært på turné i 20 land over hele verden, og i utlandet har de trivdes godt.

- Selv om vi trives godt med å danse i Norge, er det også veldig gøy å vise det vi kan i andre land. Der er ikke forventningene og presset på at vi skal være så nasjonale like stort. Der kan vi bare danse og ha det gøy, og underholde publikum, forteller Anders Aasberg.[sniplet faktaboks]

Publikum var fornøyd

Press eller ikke press, Kruk imponerte stort under kveldens forestilling. De tok oss med inn i en verden av frikarer med verdier som mestringsglede, skrekkblandet fryd og utforskningstrang. Alt var velfungerende og godt koreografert. Vi fikk en opplevelse av hvordan det var å være en frikar på 18-hundretallet i Norge, og det slo godt an for publikum. Publikum ropte høylytt av jubel under forestillingen, og ga stående applaus etter endt show. Da forestillingen var ferdig, var det også mulighet til å stille danseren Hallgrim Hansgård spørsmål. Det kom et klart spørsmål fra publikum som ganske enkelt oppsummerer hele forestillingen og publikums begeistring. “Hvor fort kan dere komme tilbake?”

Se video og bilder av det forrykende showet her:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kYeEiOsVRl0[/youtube]

[nggallery id=100]