Sørnett

Hovland blir sjef for Nye Veier

Ingrid Dahl Hovland er ny administrerende direktør for Nye Veier As. Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD

Ingrid Dahl Hovland er ny administrerende direktør for Nye Veier As. Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD

Ingrid Dahl Hovland kommer fra en administrerende direktørrolle i Spenncon AS.

Publisert:

Nye Veier AS skal være et eget utbyggingsselskap for utvalgte prosjekter på hovedvegnettet som skal styres med hovedkontor i Kristiansand. Selskapet er fullstendig eid av den norske staten.

- Jeg gratulerer Nye Veier AS med et godt valg av administrerende direktør. Ingrid Dahl Hovland er kjent som en erfaren leder med bred og solid erfaring fra industri- og entreprenørvirksomhet. Fra arbeid i lederstillinger i både entreprenørbransjen og i Statens vegvesen har hun også god erfaring når det gjelder større utbygginger innenfor vegsektoren, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Hovland vil på billigst mulig vis at veiene blir tryggest mulig.

- Dette er en unik mulighet. Trygge veier og rasjonell infrastruktur er viktig for å utvikle industri, arbeidsplasser, by-og tettsteder i vårt langstrakte land. Å få være med å bygge opp det nye selskapet er noe jeg virkelig ser frem til å gå i gang med. På en kostnadseffektiv måte skal vi sørge for at det bygges tryggere veier som bidrar til kortere transporttid, sier Ingrid Dahl Hovland, som tiltrer stillingen senest 1. desember 2015.

Styreleder i Nye Veier AS jubler for at Hovland er den nye administrerende direktøren i selskapet.

- Vi er svært god fornøyd med å få en administrerende direktør til Nye Veier AS som har mange års toppledererfaring fra industri-, entreprenør- og byggherrevirksomheter. Med denne bakgrunnen kan Ingrid Dahl Hovland gå rett inn i oppgavene med å etablere en sterk ledergruppe, bygge opp en slank og effektiv organisasjonen og ta tak i alle de andre spennende utfordringene selskapet står ovenfor, sier styreleder i Nye Veier AS, Rolf Roverud.

Blant veiene som Nye Veier skal forbedre er veiforbindelsen mellom Lyngdal - Ålgård, Kristiansand, Søgne - Lyngdal, og Langangen - Grimstad blant annet.