Sørnett

Jakter jenter til teknofag

Fulsatt: Auditoriumet på Tangen VGS var fullsatt under Ung Tekno 2011.

Fulsatt: Auditoriumet på Tangen VGS var fullsatt under Ung Tekno 2011.

Under dagens teknomesse på Tangen VGS ville foredragsholderne overtale ungdommen til å velge teknofag, og imponerte med teknoshow.

Publisert:

I dag ble messen Ung Tekno 2011 arrangert på Tangen videregående skole, i et fullstappet auditorium. Arrangementet ble holdt av NHO Agder, Universitetet i Agder og organisasjonen Fritt Valg. Det handlet om å opplyse ungdomsskoleelever om teknologiske fag, og forhåpentligvis lokke noen til å velge disse fagene. De la heller ikke skjul på at det var få jenter som velger disse fagene, og dette vil de ha en forandring på.

[singlepic id=1008 w=320 h=210 float=right]Det ble holdt foredrag av studenter og lærlinger, som fortalte om erfaringer rundt studier og arbeid med teknologifag. Det var også underholding, med bandet Garderobe på eget ansvar, og teknologishow fra UiA.

Vil ha flere jenter

Christine Rønning, elektriker-lærling ved Otera Ergon, fortalte om hvordan det var å være jente i et ellers mannsdominert yrke. Hun synes ikke det er noen grunn til at det skal så være få kvinner i dette yrket, og sier at hun til vanlig er veldig feminin.

- Jeg synes det hadde vært gøy å jobbe med flere jenter, og jeg tror også guttene synes det er ok med jenter på arbeidsplassen.

Det ble understreket av de fleste foredragsholderne at de ønsker at flere jenter skal søke på teknologifag. 10. klassing Ann Mari Drageland sier hun ikke har tenkt så mye på teknologi fag tidligere, men at det ble mer interessant etter i dag.

- Jeg synes det var interessant, og jeg har lært mye i dag. Jeg synes det var spennende å lære mer om det, og kunne kanskje tenkt å søke på noen av disse fagene.

Imponerte

[singlepic id=1009 w=320 h=240 float=right]Det elevene synes var mest spennende, var nok teknologishowet til Jostein Nordengen og Morgan Konnestad, som til vanlig underviser ved UiA. I showet viste de frem en “bevegelsesdrakt”, verdt 170 000 kroner. Drakten inneholder sensorer som oppfatter bevegelsen til personen inni drakten.

Det var mange hender som ble rukket opp da det ble spurt om noen ville prøve den, og det var til slutt ungdomsskoleeleven Karim som ble den heldige. Han fikk se seg selv om en gammel mann, kvinne og dinosaur.

Showet ble avsluttet med at Jostein Nordengen viste hvordan han kunne animere en hund på en enkel måte, og de fleste ungdommene virket interessert i hvordan dette fungerte.