Sørnett

Jobber for belter i bybussene

FOKUSERE PÅ SETEBELTER: Gisle Meiningen Saudland vil sette fart på setebelter i bybusser.

FOKUSERE PÅ SETEBELTER: Gisle Meiningen Saudland vil sette fart på setebelter i bybusser.

- Jeg hadde ikke vært komfortabel med å la barna mine reise med en buss uten setebelter, sier leder for hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø i Vest-Agder.

Publisert:

Leder for hovedutvalget for samferdsel, areal og miljø, Gisle Meininger Sandland (FrP), mener at det burde være setebelter i alle busser. Han vil ta opp saken med Agder kollektivtrafikk.

Tidligere har Trygg Trafikk tatt til orde for et setebeltepåbud også i bybusser.

- Nå er dette på dagsorden, og ikke minst i media, og da må vi følge det opp. Jeg vil finne ut omfanget av busser uten setebelter og kostandene for å få det på plass.

Saudland forteller videre at han er skeptisk til at det ikke er påbudt med setebelter på klasse 1 bussene som kjører opp mot 80 km/t ,og at det er ekstra viktig at offentlig transport skal være trygg.

- Jeg må innrømme at jeg ikke hadde vært så veldig komfortabel med å sende ungene mine med bussen når det ikke er setebelter.

Setebeltepåbud gjelder kun klasse 2 og 3 busser, ikke klasse 1. Sandland mener at det burde stilles krav til setebeltepåbud i alle busser og mener han og kollegaene har en jobb å gjøre.

- Det kommer sikkert diskusjoner om hvordan og hvor raskt dette skal komme på plass, men vi er på riktig vei.