Sørnett

Jubileum for Bondens marked

Hos Bondens marked kan man få kjøpt masse deilig lokalmat.
 Foto: Kari Mørk

Hos Bondens marked kan man få kjøpt masse deilig lokalmat. Foto: Kari Mørk

Bondens marked finner sted i Kristiansand sentrum den tredje juni fra klokken 10:00-15:00 på deres 20-års jubileumsdag. Markedsleder Judith Melbye forteller at all maten man får kjøpt på markedet er lokalmat.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2023 kl 16:27

Judith Melbye er markedsleder av Bondens marked i Agder.
 Foto: Kari Mørk

Judith Melbye er markedsleder av Bondens marked i Agder. Foto: Kari Mørk

- Alle produsentene som er med er andelseiere i Bondens marked Agder og alle er godkjente produsenter. Det vi ønsker er å sørge for å være en salgskanal for lokalmat. All maten som selges på markedet blir enten dyrka, fanga, høsta eller tilberedt, forteller Melbye.

Videre forteller hun om årets nyheter og andre varer som blir solgt under markedet.

- Årets nyheter består blant annet av besøk fra Skåstad gård som selger nydelig eplemost med Fillippaepler i. Det vil også bli solgt forskjellige typer saft og syltetøy, og lefser og bakst.

- Annet enn nyhetene så vil det bli solgt konvensjonelle landbruksvarer og økologiske landbruksprodukter, kjøttprodusenten, kommer til å selge storfé og vilt, spekemat, bacon, leverpostei, røkt laks, hjort og rådyr. Det vil også bli solgt masse tradisjonell lefsebakst, surdeigsbakst, kaker, lokale frukter og bær, honning, håndmat og masse annet, sier Judith Melbye.

Lokale syltetøy-varianter til en hver smak.
 Foto: Kari Mørk

Lokale syltetøy-varianter til en hver smak. Foto: Kari Mørk

Andelseiere prøver å nå toppen

- Vi har et mål om å bli det største utstillingsvinduet for lokalmat i Agder, sier Melbye.

Hvis man tar turen innom Bondens marked vil man få en god opplevelse med masse god mat.

- På markedet vil man kunne få oppleve deilige smaksprøver av diverse mat og oppleve et hyggelig felleskap hvor man får kjøpt mye godt. Da kan man for eksempel komme innom, plukke med seg alt man trenger til å dekke et godt og næringsrikt måltid, eller om man ønsker å ta med seg smakfulle påleggsvarer hjem.

Spesialkonsulent i Kristiansand kommune, Hege Sønsteby anbefaler alle i Kristiansand å ta turen innom Bondens marked.

- Bondens marked betyr mye for Kristiansand. Det er et koselig marked med masse deilig mat og dette kan man få god nytte av, sier hun.