Sørnett

-Kurs kan være gøy også

Foto: Andreas Torp

Foto: Andreas Torp

Fra mandag til onsdag i vinterferien fylles Knuden Kulturskole opp med spente barn som skal lære med dans og lek.

Publisert:

Brett spekter

-Kort kurs er et arrangement slik at barn kan utforske og utrykke seg i forskjellige aktiviteter, ikke bare bruke ferien sin på Ipad og at de har noe å gjøre mens foreldrene er på jobb, men også ha det gøy, forteller Helene Hostad Tønnessen, ansvarlig for kort kurs på Knuden Kulturskole.
Hun forklare at de har prøvd å dekke et brett spekter med aktiviteter slik at alle finner noe de vil prøve og lære seg, men at det koster penger.

Helene Hostad Tønnessen
 Foto: Andreas Torp

Helene Hostad Tønnessen Foto: Andreas Torp

-Ja det koster penger, men ikke så mye at det påvirker familiers økonomi i den grad, forteller hun og poengterer at dette er et lavterskels tilbud.
Prisene for å være med på de forskjellige kursene er mellom 300 og 500 kroner.

Fulle kurs

- Det har vært veldig populært helt fra starten og da var det naturligvis ikke så mange, men vi ser at det er veldig stabilt økning nå, sier Tønnessen. Hun forteller at de har fått gode tilbakemeldinger siden de startet i 2020

Theun Kao er instruktør for Breakdans denne uken og er til vanlig lærer i streetdance på Knuden, merker også til økningen
-Bare på tre år har det økt betraktelig, vi startet med bare 3,4 stykker på dansingen, men nå er kurset fult og det er veldig gøy, forteller han til sørnett.

Theun Kao
 Foto: Lånt av Knuden Kuturskole

Theun Kao Foto: Lånt av Knuden Kuturskole

Tønnssen forteller at i år kommer det rundt 100 barn på arrangsementet der 50 er ikke er elever på skolen og viser at det er blitt populært i Kristiansand.
- Det er veldig gøy at det er barn fra andre skoler, det gir oss drivkraften til å fortsette å videre utvikle og fobredre tilbudet enda mer, sier hun.

Unikt tilbud

Mange andre skoler har slike tilbud, men ikke i små feriene som vinterferien, forteller Tønnessen. -Ja det er ganske unikt, kanskje ikke som konsept, men at vi legger det i små feriene til skole barna, sier hun til Sørnett. Grunnen til dette er at mange foreldre er på jobb og har kanskje ikke mulighet til å dra på ferie og det er viktig at da skolene hjelper med å fylle dagene til barna, forteller hun

Klare mål

Tønnessen håper at kort kurs konseptet kan være med på å trekke flere elever til kulturskolen og forteller at skolen nå skal se om det har noen effekt.
- Vi håper jo at det skal få barn og unge til å finne mer glede i musikk, dans og lignende aktiviteter, men også ha lyst til å begynne hos oss, avslutter hun.