Sørnett

Lindressen er tilbake for fullt

Lindresser i beige
 Foto: Brage Heggøy

Lindresser i beige Foto: Brage Heggøy

17. Mai er rett rundt hjørnet og det er dermed høysesong for dresskjøp. Butikksjef på Volt og daglig leder på retro vet hva som beveger seg i motebildet.

Publisert:

Har du vokst ut av den gode gamle dressen? eller ønsker du bare et "fresht" antrekk til 17. Mai? Grunnene er mange, men en ting som er sikkert er at nordmenn strømmer til butikkene for å sikre seg et 17. Mai antrekk.

Daglig leder ved Volt Kristiansand Sylli Haxhaj merker at pågangen er større rundt 17. Mai.

- Det merkes absolutt at våren har kicket inn, og at 17. Mai nærmer seg. Folk er glad i å "frekke seg opp" og pynte seg, spesielt nå som sommeren nærmer seg, forteller Haxhaj.

Hvilke type dresser er spesielt kommet på moten i år?

- Klassikerne er alltid en vinner, men litt lysere toner er spesielt kommet tilbake på moten. Da snakker vi beige og grønne dresser, gjerne i lin. Folk unner seg noen lyse og fine toner, siden dette er veldig populært om dagen.

Videre forteller Haxhaj at dressene nå for tiden skal være litt mer "streety" og sitte litt løst.

- Folk ønsker seg mer komfortable antrekk til fest-eventer.

Emilie Ellingsen har flere år bak seg i motebransjen. Hun taler også lindressens sak.

- Lindressen er tilbake for fullt, nå i enda flere farger enn noen gang. Så skal du være helt i vinden i år, så er det lindress du bør gå for.

Forrige 17. mai var lindressen solgt ut flere uker før 17. Mai. Det er likvell mange andre dresser å velge mellom. - bommulsdress er en kjent klassiker som mange sverger til. Den går nok aldri av moten.

Videre forklarer hun at ett kjent problem med lindressen, er at den er lite stretch i. Hvis en ønsker mer luft og komfort i dressene, burde man gå for de mer klassiske.

Det er likevel ikke alle som skal gå til innkjøp av ny dress i år.

Edward Kullerud er mer enn nok fornøyd med den han allerede har. - De fleste i min vennegjeng bruker ikke dress, men heller andre former for finstas.

Magasin Vis flere

Høyere matvarepriser endrer forbrukeradferden
Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Tour the food arrangert i Kristiansand i helgen