Sørnett

Nærkontakt med Grim

Møte på Krossen skole. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Møte på Krossen skole. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Formannskapet var i dag ute for å se og høre hvordan folk har det på Grim.

Publisert:

Guiden for dagen var Leif Westgaard, kjentmann og beboer på Grim. Turen startet ved rådhuset hvor formannskapet satt seg inn i et motorisert tog som vanligvis brukes til å guide turister i Kristiansand. Turen gikk opp til Krossen skole, men først var de innom flere steder som Westgaard ville at politikerne skulle se. Han tok også opp lokale problemstillinger som bomplasseringer og rushtidsavgift, og foreslo en omorganisering av trafikken for å få bort den tunge trafikken.

Møtt med sang

Etter turen med bytoget gikk turen til Krossen skole, hvor politikerne ble møtt med sang. Her skulle de besøke skolen i 30 minutter. Venstres Dag Vige kommer i fra dette området, og var godt fornøyd med turen.

-Det er moro å kjøre rundt i gamle trakter. Dette er en god plass å bo, og jeg ønsker å utvikle en bydel med respekt for historie, sier Vige.

Konstituert rektor Finn Arild Andersen fortalte om skolens satsningsområder, og inviterte formannskapet til flere besøk.

-For å komme under huden på Krossen skole må dere være her lengre enn en halvtime. Invitasjonen ligger der, sa Andersen. Det ble også sagt mye positivt om prosjektet i Suldalen, og det ble oppfordret til å fullføre dette. Etterpå la formannskapet ut på en gåtur fra Krossen skole til Idda Arena.

-Nærmere det man behandler

Alason Abdullahi (Ap) var syntes turen var interessant.

[img66270_2LM]

-Jeg synes det er lærerikt. Nå kommer vi mye nærmere det man behandler. Vi ser også at jo bedre samarbeid det er mellom etater, skoler og velforeninger, jo bedre resultat får vi, sa Abdullahi.

Etter videre guiding gjennom Grim, hvor formannskapet også fikk oppleve øving på 17.mai-tog, endte de opp på Idda Arena, hvor de skal møte beboere på Grim.