Sørnett

Tok seg fri fra russetiden for å dra på båtmessen:

– Det er jo hyggelig å se så mye folk

De to russene Kristoffer Rosenberg og Lilly Marie Skalle hadde møtt opp sammen for å få inspirasjon til ny båt.
 Foto: Viktor Sødal

De to russene Kristoffer Rosenberg og Lilly Marie Skalle hadde møtt opp sammen for å få inspirasjon til ny båt. Foto: Viktor Sødal

I helgen ble gjestehavna i Kristiansand omgjort til båtmesse og messen ble godt besøkt.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2023 kl 14:32

Kristiansand: – Det er jo hyggelig å se så mye folk, sier Kristoffer Rosenberg som i år er russ på KKG.

Han hadde møtt opp med familien for å se på båt denne helgen. Målet var ikke å kjøpe denne dagen, men å la seg inspirere for å finne ut hvilken båt som kan passe familien den dagen de skal kjøpe, men også for å observere folkelivet.

–Det er jo selvfølgelig båtinteresse, se litt uteliv og få litt inspirasjon, avslutter han.

Det var mange folk som hadde møtt opp på båtmessa i gjestehavna i helgen som var.
 Foto: Viktor Sødal

Det var mange folk som hadde møtt opp på båtmessa i gjestehavna i helgen som var. Foto: Viktor Sødal

Jobbet lange dager

I en av messas flotteste båter står Anders Birkreim Fintland fra Båthuset Kristiansand og selger båter. Han kan fortelle at det har vært mye forberedelser for å klargjøre båtene til messen. Båthuset hadde utstilt nye båter og en brukt båt som de hadde tatt i innbytte.

– Jeg har jobbet ti til tolv timer hver eneste dag den siste tiden for at vi kunne få denne messa i gang, forteller Fintland.

Endre Birkreim Fintland har jobbet lange dager for at Båthuset skulle stille på båtmessen. Her står han i det han omtalte som "partybåten".
 Foto: Viktor Sødal

Endre Birkreim Fintland har jobbet lange dager for at Båthuset skulle stille på båtmessen. Her står han i det han omtalte som "partybåten". Foto: Viktor Sødal

Han hadde foreløpig ikke fått solgt noen båter denne helgen og forteller videre at det er viktig å vise frem båtene og ikke at nødvendigvis at de blir solgt denne helgen.

Til Fædrelandvennen forteller de to arrangørene Sven Gravkrok og Arnstein Tjessem at de fleste handlene nok skjer i løpet av uken etter båtmessen, for de hadde ikke kommet igjen år etter år om det ikke solgte noe.

– Jeg føler faktisk at det er interesse i båtmarkedet. Markedet har begynt å ta seg opp litt igjen etter det har vært en god del jubler etter pandemien på salgssiden, fortsetter han.

Det er den humanitære orgnisasjonen Kiwianis Club som arrangerer båtmessen og overskuddet doneres til gode formål.