Sørnett

Digital 17.mai-konsert i Oslo

Pia Farstad von Hall, 17.mai komiteen leder, Oslo Foto: Privat

Pia Farstad von Hall, 17.mai komiteen leder, Oslo Foto: Privat

17.mai konserten dette året blir digitalt, dette er et viktig arrangement som bringer tusenvis av mennesker sammen. Møte opp hjemme med familien og få med deg den fantastiske konserten!

Publisert:

Festkonserten i Oslo er en lang tradisjon som blir gjennomført under 17.mai-feiringen. Det er en viktig del av 17.mai-programmet i Oslo. Denne konserten er gratis for alle. Dette året skal det være flotte elevtaler fra Osloskolen, i tillegg opptrer rapper, sanger og låtskriver Hkeem som gjesteartist. Det blir flere innslag fra Osloskolens talenter, blant annet fra Edvard Munch og Foss vgs., og i tillegg skal Oslo kulturskole og konferansierer fra Hartvig Nissen opptre. 17.mai-komiteens leder skal ha en tale, og Torshovkorpset varmer opp. Hele konserten foregår digitalt og begynner kl 15.30.

Historien
Det blir arrangert festkonsert på Karpedammen/Akershus festning hvert år, i tillegg er utearenaen god og fin. Det har blitt en tradisjon at alle konsertene skal holdes ute, nå og i fremtiden. Kulturetaten har arrangert konserter der siden 2009. Konserten er alltid gratis for alle. I år blir den digital på grunn av retningslinjene for smittevernet.

- Fordelen med nettarrangementet er at vi når flere, og forhåpentligvis kan vi tilby Oslos befolkning en hyggelig ettermiddag på nasjonaldagen, forteller Pia Farstad von Hall, leder i 17. mai-komiteen.

 

[img207033_2RM]

-Fordelen er at man ikke  blir smittet og man mister ikke feiringen av den viktigste dagen for Norge. Ulempen med det, er at det ikke føles som å være sammen med de andre, for eksempel 17. mai-frokost, gå i tog, og møte på forskjellige mennesker og si gratulerer med dagen. Endringer kan være med de som ikke kan gå ut i det hele tatt kan ha sånne arrangementer,  sier Janne Christine Pathmarajah.