Sørnett

En students ramadan

Mohammed Tashakori

Mohammed Tashakori

Ramadan ble akkurat ferdig for utallige muslimer i Norge og verden. Under ramadan har mange muslimske studenter måtte takle en hektisk studiehverdag mens fasten har pågått. Vi har snakket med Mohammed Takashori (21) om hvordan han har taklet dette.

Publisert:

Under ramadan har Mohammed vært gjennom en veldig hektisk skolehverdag med mange arbeidskrav og eksamensforberedelser. Under ramadan skal mann ikke spise eller drikke under hele dagen, dette kan føre til både sult og tørste for allerede slitne studenter. Når man kun skal spise og drikke på natten kan dette også føre til en døgnrytme som ikke passer til de tidlige morgentimene på skolen. Mohammed skal fortelle oss om hvordan han takler disse utfordringene og om fordelene ved å delta.

"Jeg syns det å kombinere ramadan og skole går ganske greit, det kan til tider være litt utfordrende når sulten står på som verst men man blir ettervært mer og mer vandt med det som tiden går."

Fasten går igjennom en hel måned, i løpet av denne måneden måtte Mohammed gjennom flere utfordringer. Ikke nok med en eksamen og masse forberedelser til den neste så jobbet Mohammed også.

"Det mest utfordrende var når jeg jobbet, jobben krever fysisk aktivitet som igjen fører til tørste. Det å jobbe uten å kunne drikke kan ta på både humør og form. Når man etter det må sette seg ned å jobbe med skole kan det bli slitsomt."

Under fasten spiser man kun om natten, for å kunne klare dette mens man har ærender om dagen er det viktig med gode rutiner som får deg igjennom dagen, Mohammed mener dette er ekstremt viktig.

"Med gode rutiner og godt mot kommer man seg igjennom måneden, det fine er når man endelig er ferdig og man kan kjenne på den gode mestringsfølelsen med å klare det hele. Jeg gleder meg allerede til neste år!"