Sørnett

Fra BI til aksjemarkedet

Lauritz Hekleberg

Lauritz Hekleberg

Lauritz Hekleberg (23) er en økonomistudent ved BI Oslo, han var nesten klar for å fortsette studiene ved UiA Kristiansand etter sommeren. Men Lauritz gjorde ett ekstremt utradisjonelt valg som vi har snakket med han om i denne saken.

Publisert:

Når jeg studerte i Trondheim i tre år vurderte jeg sterkt å avslutte etter to år, det hadde ligget i luften ganske lenge fordi jeg var veldig interessert i aksjemarkedet. Interessen for aksjemarkedet tok så mye tid at jeg nesten glemte skolen. Jeg tok en alvors prat med min far, han mente at jeg burde fullføre det jeg hadde begynt på. Det hele endte med at jeg valgte å fullføre bacheloren slik at jeg har en fallskjerm vis tradingen ikke er noe for meg.

Vi spurte Lauritz hva slags planer han har når det gjelder tradingen.

"Jeg vurderte sterkt å begynne på en master i økonomi og administrasjon og kombinere dette med trading, men slik ble det altså ikke. Jeg fant ut at jeg kun skal konsentrere meg om aksjetrading. Det neste året skal jeg være med på noe som heter Tradingchallenge, der er det en med navn Timothy Sykes som lærer oss alt man trenger å vite om dette temaet. Han driver en trading skole med utallige tusen studenter. Dette langvarige kurse er en slags skole, i løpet av uken får jeg flere lekser om ting jeg bør lære. Disse leksene går ut på strategier som sykes har brukt og tjent store penger på."

[img222239_2LS]

I og med at Lauritz har tatt dette meget utradisjonelle valget måtte vi høre med han hva målet hans med dette kurset var.

"Målet er at jeg kan bli en fulltids trader slik at jeg kan leve av dette. Under timene kan man følge med på Sykes når han gjør det han er best på altså trade, han forteller hele tiden hva han tenker rundt aksjene og hva han ser etter mens han trader. I det siste har flere studenter som har blitt lært opp av Sykes begynt å lære nye elever tingene Sykes har lært dem. Jeg mener dette er ett tegn på at det Sykes gjør virkelig funker. Jeg ønsker i løpet av kurse å bli like flink som disse eller mulig bedre."

Nå som Lauritz har fullført bacheloren og skal begynne på Tradingchallenge lurer vi på hva han gjør vis dette ikke er som han tror.

"Vis det ikke går som planlagt ender jeg nok antageligvis opp med å begynne på en master økonomi for å bli siviløkonom. Det er dette jeg så for meg når jeg begynte på min bachelor så det vil ikke være noe krise."

Flere og flere går i samme retning som Lauritz, trading har blitt ekstremt populært spesielt blant unge økonomistudenter som vil opp og frem i verden. For de fleste ender det opp som en hobby men Lauritz ønsker å gjøre dette til mye mer en bare en hobby og kanskje til en heltidsjobb en dag. Vi ønsker han lykke til med det neste året.