Sørnett

Full rulle med digital trening

Foto: Privat

Foto: Privat

Det er ikke noe nytt at idrettsutøvere har ulike innendørsalternativer til trening i vinterhalvåret. Noe som er relativt nytt, og som har fått ekstra oppmerksomhet i koronatiden, er virtuell trening.

Publisert:

Kristiansand Cykleklubb tar i bruk digitale løsninger for innendørstrening på vinteren, i tillegg til vanlig utendørs trening. Daglig og sportslig leder i klubben, Jan Fredrik Stiansen, sier at variasjon er et viktig prinsipp når det kommer til treningen. De har i flere tiår benyttet ruller av forskjellige typer til innendørs trening. Det finnes flere plattformer for digital og virtuell sykling, blant annet Zwift.

Stiansen sier at bruken av Zwift ikke har endret treningsmetodene i stor grad, men at det har bidratt til å gjøre det mer spennende å sykle innendørs. Det har også gitt mulighet til å sykle virtuelt sammen med andre, uavhengig av nivå. Det er også muligheter for å sykle i konkurranser.

Norges Cykleforbund (NCF) har etablert et eget utvalg av grener og holder egne ritt på profesjonelt nivå. Her konkurrerer enkelte utøvere fra Kristiansand Cykleklubb, blant annet Ane Iversen som har vunnet to av disse. Det første VM i E-sport ble arrangert i 2020 på Zwift.

[faktaboks]