Sørnett

Geir Wehus i Kreftforeningen Kristiansand tror røykfrie områder reduserer antall røykere

Foto: Privat - Marlboro Red

Foto: Privat - Marlboro Red

Kristiansand Kreftforeningen vil ha røykfrie uteområder i Kristiansand sentrum for å hindre at unge blir eksponert for røyk

Publisert:

 

 

 

 

 

 

 

 

Distriktssjef for Kreftforeningen Kristiansand, Geir Osmund Wehus, forteller at de ønsker å innføre disse områdene for å bedre folkehelsen.

-Dette vil være et godt bidrag til å bedre folkehelsen og gjøre de offentlige uteområdene sunnere og triveligere for publikum, sier Wehus.

Dette forslaget er spesielt viktig for den neste generasjonen med unge mennesker, ettersom at Kreftforeningen ønsker å forhindre at barn blir eksponert for røyk.

-Områder som brukes av barn er spesielt viktige, og aktuelle steder kan derfor være friområder, parker, lekeplasser, idrettsanlegg og badestrender, forklarer Wehus.

Mange røykere ønsker selv å slutte

-Mange røykere ønsker å slutte, mener Wehus, og håper at disse røykfrie uteområdene vil gjøre det lettere for folk å slutte.

Videre forklarer han at disse forslagene stammer fra tobakksskadeloven, der det skrives at barn har rett til et røykfritt miljø.

-Vi mener at røykfrie offentlige uteområder er god politikk med tanke på barn og familier som skjermes for passiv røyk. Samtidig som det reduserer tobakksbruken i samfunnet, forklarer Wehus

[img222037_2LS]

 

 

 

 

 

 

Har ikke noe problem med det

I Kristiansand sentrum pratet vi med Eirik Holm (20), som røyker fra tid til annen. Til tross for at han er glad i å ta seg en røyk, så tror han forslagene til kreftforeningen er bra.

-Jeg har egentlig ikke noe problem med det, det er jo en bra tanke det med at barna skal slippe å bli utsatt for våre dårlige vaner, sier Holm.

På spørsmål om han selv ønsker å røyke, rister han bare på hodet og smiler.