Sørnett

Gimlepodden episode 5

I dagens episode prater vi om de tre toppsakene: Tommy Sharif som må betale bot for netthets, den nye rusreformen sier at bruk av narkotika og oppbevaring ikke skal straffes, og det mye omtalte corona viruset rammer produksjon av nye iPhone. I studio hører du Maria Rypdal, Adrian Nordvik og Anine Beck.

Publisert:

Ifølge den nye rusreformen skal ikke lenger bruk av narkotiske stoffer eller oppbevaring straffes med dom, men med helsehjelp. Salg av rusmidler skal derimot fortsatt bli straffet på samme måte. Dette kommer frem etter at en undersøkelse fra politiet viser til en økning på 8,5 prosent av narkotikasaker fra 2018 til 2019.

Apple har startet produksjonen av den helt nye billige iPhonen, men produksjonen har blitt sterkt rammet grunnet corona viruset. Konsekvensen av dette er stengte fabrikker i Kina. Har dette stor påvirkning for produksjonen og for selskapet selv?

Tommy Sharif tapte i retten mot Stormberg-eier Steinar J. Olsen, der Sharif var tiltalt for å ha drevet en svertekampanje mot Olsen og hans virksomhet. Sharif må ut med 200.000 kroner i bot for netthets. Hvor langt kan man egentlig gå med kommentarer på nett?