Sørnett

Hvordan funger kjæledyr adopsjon under korona?

Bilde tatt på Dyrebeskyttelsen Av: Ann-Caprice Tørresen

Bilde tatt på Dyrebeskyttelsen Av: Ann-Caprice Tørresen

Over 60 katter og andre dyr har blitt adoptert bort av dyrebeskyttelsen i Kristiansand. Dette er mange flere enn på samme tid i fjor forteller Arnfrid Robstad oss.

Publisert:

Arnfrid Robstad forteller oss om hvordan det har vært på Dyrebeskyttelsen i Kristiansand.
-Det har vært mye større etterspørsel etter katter og hunder, men i korona året har vi hatt færre katter enn vi pleier på folk reiser jo ikke nå så det har ikke vært noe dumping.
Hun legger til at de har mye mindre besøkende nå fordi de har besøksforbud, og det er bare etter avtale at du kan besøke her. Akkurat nå har de 20 katter i fosterhjem.

Arnfrid forteller oss litt om kattene hun hadde inne når vi var på besøk

 

-Her har vi en kattemor med 10 dager gamle kattunger som ble funnet på Lund med eieren ble ikke funnet.
Hun var i et egent rom med et egent bur. Da vi kom satt hun og drakk litt vann før hun krabbet opp i kassen sin og la seg ned og ammet ungene sine. Hun hadde 3 kattunger.

 

[img221414_2LM]

-Denne her overtok de fra private eiere på grunn av sykdom. Hun var drektig da hun ankom, hun fikk en unge som sannsynligvis var for tidlig født fordi og brydde seg ikke om han og ungen patta ikke. Plutselig ble det stopp med fødselen og de måtte ta keisersnitt. Hun hadde gått med body til bare for noen dager siden.

Monica Kelly Sundt eier av Kellys Kennel forteller oss litt om deres kennel under korona
De har fått mye forespørsel om salg av valper nå under korona.

[img221414_3RM]

-Mange av de nye kundene er folk som er på hjemme kontor. Mange av de er folk som pleier å reise til Spania og utlandet på ferie. Siden de er sitter hjemme mer en før så har de tid til kjæledyr.
Men de har også nye regler for folk som kommer for å møte valpene. Hun vil helst bare ha en om gangen og helst ingen barn. Du får heller ikke lov å besøke Hvis du er syk eller har syk symptomer. Folk som kommer må ha på seg maske og sprit seg på hendene.
-Folk flest vil jo ofte ta opp valpene og kose dem i ansiktet og det kan vi jo ikke ha noe av nå under korona, så du må ha på deg maske når du besøker oss forteller Monica Kelly Sundt. Folk får ikke komme inn i huset hennes. Nå er det mest møter på Skype eller videosamtale ho holde på med får prøve å selge valpene sine.
Hun forteller også at korona ikke har vert veldig bra for valpene. Forrige årskull ble folkesky og fordi de aldri fikk møtt folk. -Valpene har blitt kjempe redde for mennesker. Før så pleide jeg å la valpene få møte mennesker alle slag gamle og unge og barn. Men nå for ikke valpene møt mange folk og blir redde. Forteller Monica.