Sørnett

Satser for fullt mot NM

Bærekraftig kosthold: De ansatte håper at folk skal se hvor viktig budskapet deres er og at det ikke er så vanskelig å spise sunt. Foto: Martine Haug Nysether

Bærekraftig kosthold: De ansatte håper at folk skal se hvor viktig budskapet deres er og at det ikke er så vanskelig å spise sunt. Foto: Martine Haug Nysether

Studentbedriften «En smule sunt SB» går en travel vår i møte. Fredag fikk de klarsignal til NM for studentbedrifter, hvor de er nominert til kategorien «beste sosiale bedrift».

Publisert:

- Det er helt fantastisk at de ser potensiale i oss, sier en fornøyd daglig leder Tine Rotevatn. Hun legger ikke skjul på at dette er stort for bedriften.
- Vi håpet jo på at vi skulle klare det, men ble nok tatt litt på senga.

Sørnett skrev tidligere om studentbedriften og deres fokus på sunt kosthold. Nå har de blitt lagt merke til.
- Det kommer til å bli hektisk fremover. Vi må jobbe mye med bedriften, i tillegg til det andre skolearbeidet, sier Lindhom engasjert. Hun innrømmer at skolearbeidet kommer til å bli nedprioritert.

Høye ambisjoner
Lederen er ikke i tvil. Målet er å vinne.
- Vi forventer en del arbeid fremover, men det er vi ikke redd for. Vi vil utvikle oss til å bli enda bedre, og det betyr mye for oss at folk har tro på det vi gjør.
Lederen får støtte av salgssjef, Sindre Horvei. Han mener bedriften har gode muligheter til å hevde seg i mesterskapet.
- Jeg tror vi har større sjanser til å gjøre det bra i NM ettersom vi er nominert i kategorien «beste sosiale bedrift». Hadde det vært en klasse ville det nok vært tøffere, siden det er mange som utvikler sine egne produkter.
Horvei har en klar formening om hvordan «En smule sunt SB» skal stikke av med seieren.
- Vi må satse mer på kostholdskursene våre.

Tøff konkurranse
NM for studentbedrifter 2012 avholdes 6.-7.juni i Næringslivets hus i Oslo. «En smule sunt SB» er den tredje studentbedriften i rekken, som skal representere Universitet i Agder. Førstelektor Anne Merete Selvik Ask synes det er veldig gøy.
- Det er knallbra! Selv om de ikke vinner, kan de se og lære masse av hvordan andre bedrifter jobber. Det vil også gjøre det lettere for studentene å skaffe seg jobb, etter endt utdannelse hos oss.
Selvik Ask forteller at bedriften vil få hjelp til å videreutvikle seg og en egen mentor.
- Ungt Entreprenørskap i Agder vil hjelpe dem. De vil bidra til å skaffe et apparat rundt dem, men jobben må de gjøre selv.
Selv om lektoren har stor tro på sine studenter, legger hun ikke skjul på at det kommer til å bli tøft.
-Det er et veldig høyt nivå i NM. Men de må bare sette seg et mål om å bli blant de beste, avslutter hun.