Sørnett

Nye busspriser

1. februar kom det nye priser på bussbilletter i Agder.

Publisert:

Billetter

- Den vanligste billetten å kjøpe har tradisjonelt vært 30-dagersbillett for ungdom og 30-dagersbillett for barn. Den yngste aldersgruppen er de som kjøper mest billetter, sier Roald Morvik, som jobber i AKT.

Billettprisene har steget med syv prosent.

- For barn har 30-dagersbilletten gått opp fra 375,- til 395,- i sone 1. Det meste av periodebilletter har økt med 5 til 10 kroner. Enkeltbilletter har økt med en krone, forteller Morvik.

Soner

Agder består av flere ulike soner. Det er totalt åtte soner.

Det finnes tre forskjellige periodebilleter. En av periodebillettene varer i 24 timer, en annen i syv dager, en annen i 30 dager. En enkeltbillett varer i noen timer.

Det går an å kjøpe en periodebillett på 180 dager om man er i aldersgruppen 30-66 år. 3075,- koster den periodebilletten.

Skal man ha billeter i flere soner koster det mer penger. Periodebilleter kan man kjøpe i tre eller flere soner.

Flexikort

Flexikort vil si antall reiser. Man kan kjøpe flexikort med 10 reiser og 20 reiser. 10 reiser koster 235,-. 20 reiser koster 390,-. Flexikort er uavhengig av alderskategori.

Statsbudsjettet

I statsbudsjettet for 2021 er Kristiansand og en del andre byområder i Norge tildelt 20 millioner kroner i midler til reduserte billettpriser. Prisreduksjonen vil begrenses til flexikort og periodebilletter på 30 dager, samt periodebillett til voksne på 180 dager, og vil være av ubestemt varighet.