Sørnett

500 flere studenter i år

MANGE STUDENTER: Stadig flere velger UiA. FOTO: Kristian Langenes

MANGE STUDENTER: Stadig flere velger UiA. FOTO: Kristian Langenes

9500 studenter er denne høsten tilknyttet Universitetet i Agder. Det er en solid økning på 500 studenter sammenlignet med 2009. Bare Universitetet i Bergen har hatt tilsvarende vekst.

Publisert:

-  Vi har drevet god markedsføring av UiA, samtidig kommer vi godt ut av nasjonale undersøkelser. God omtale i medier som studmag har også hatt en god effekt, sier Bjørn J. Monstad til Sørnett.

Han er studiedirektør ved UiA.

De offisielle tallene som har blitt offentliggjort av Norsk samfunnsvitenskapelig datatjeneste (NSD) under Database for statistikk om høyere utdanning (DBH) viser at 9,7 prosent av landets universitetsstudenter nå er tilknyttet UiA.

Bedre studietilbud

Monstad ser positivt på veksten av studenter, og forklarer at ringvirkningene av dette kan føre til et bedre studietilbud i fremtiden. Monstad ønsker gjerne at universitetet skal tilby flere mastergradutdanninger.

- Vi er veldig fornøyde med utviklingen. Flere søkere bidrar til å øke nivået blant studentene vi tar inn. Dersom studentene får gode karakterer på våre bachelorprogram vil det bidra til at vi får muligheten til å etablere flere mastergradutdanninger. Alt dette henger sammen, sier Monstad til Sørnett.

Tåler veksten

[img25575_2RM]

 

- Følger det ikke også med noen utfordringer når man har et stadig økende antall studenter?

- Jo absolutt. Dersom det kommer veldig mange nye studenter på relativt få studier, kan det fort bli et problem å tilby nok grupperom for studentene og kontorer til de ansatte. Heldigvis har økningen fordelt seg jevnt utover flere studier. Slik det er i dag, tåler vi veksten.

Kan bygge i høyden

I dag er det 1500 flere studenter ved UiA, sammenlignet med 2007, den gang da universitetet åpnet. Monstad tror veksten bare vil fortsette i årene som kommer.

- Jeg tror vi kommer til å se en vekst i hvert fall fem år frem i tid.

-Hvor stor er kapasiteten ved universitetet slik det er i dag?

- Universitetetsbygget er heldigvis dimensjonert slik at det er mulig å utvide i høyden. Det kan bli aktuelt om noen år dersom utviklingen fortsetter slik vi ønsker.