Sørnett

ATP-utvalget har konkludert

Utvalget krever mye i sin uttalelse om Kristiansand - Stavanger.

Publisert:

Strekningen Kristiansand – Stavanger, har blitt mye diskutert de siste årene. Mange mener at man bør bygge en firefeltsvei på hele strekningen.

Areal- og transportplansutvalget for Kristiansandsregionen har i den forbindelse kommer med følgende uttalelse til transportetatens forslag til Nasjonal Transportplan 2014-2023:

«En samlet region krever fire-felts møtefri vei. Det kreves at alle nye veistrekninger planlegges som møtefri vei og uten farlige standardsprang. Regionen fastholder at veitraseen som velges må muliggjøre fremtidig utvidelse til fire felts vei med en dimensjonerende fartsgrense 100 km/t.»

Binder sammen
Begrunnelsen til utvalget, er at E39 binder sammen to av Norges sterkest voksende regioner i arbeidsplasser og folketall.

Nettopp betydningen av hva vei har for vekst for regioner på alle områder, skal diskuteres på den nasjonale veikonferansen som arrangeres i tirsdag og onsdag denne uken.

ATP-prosjektet
Areal- og transportplansutvalget for Kristiansandsregionen er også kalt ATP-prosjektet. Dette er et samarbeid mellom kommunene i Kristiansandregionen, Vest- og Aust Agder fylkeskommune, Statens vegvesen region sør og Agder Kollektivtrafikk.

Som overordnet mål har utvalget å legge til rett for bærekraftige transportløsninger og en bærekraftig arealpolitikk.