Sørnett

Christianssands bryggeri utvider

Foto: Andreas Haakonsen

Foto: Andreas Haakonsen

Torsdag ble den første boksen med øl produsert på Christianssands bryggeri. - En stolt dag for oss her på bryggeriet, sier fabrikksjef Øystein Føreland.

Publisert:

Torsdags morgen var det full rulle på Christianssands bryggeri, da var det nemlig klart for den første offisielle produksjonen av øl på boks. – Dette er veldig viktig for CBs fremtid, forteller Føreland.

Kjempet for et bokstapperi i over ti år

Til nå har øl som er brygget i Kristiansand blitt kjørt til Bergen eller til Sarpsborg for å tappes på bokser, og deretter kjørt tilbake til Kristiansand. Dette er det nå slutt på, etter hele ti år. Fabrikksjef Føreland forteller at de har kjempet for et eget bokstapperi i over ti år nå, og at det er en gledes dag at den endelig er en realitet.

- Dette er en av de største og viktigste dagene i CBs historie, sier en stolt fabrikksjef med et smil om munnen.

Han forteller at en av grunnene til at denne utvidelsen av bryggeriet ble en realitet, nettopp er på grunn av publikums ønske om øl på boks.

- Vi ser en markant økning i salg av ølbokser i Norge, og opp mot 70 prosent av ølet vi selger er på boks, derfor var det helt naturlig og ikke minst viktig for oss å kunne tilby kundene våre dette, opplyser Føreland.

Utseende forandres – men prisen er den samme

Fabrikksjefen er fornøyd med at de nå slipper å sende øl videre fra Kristiansand til Bergen eller til Sarpsborg for å få det tappe det om på bokser.

- Det er en god del penger som blir spart nå som vi slipper alle kostnadene på å sende ølet frem og tilbake. Denne utviklingen vil være med på å sikre CBs fremtid, skyter Føreland inn.

Det eneste forskjellen forbrukeren vil merke er at six-packene med CB øl vil være pakket i plast og ikke i papp slik de var tidligere.

- Prisene vil ikke endres på grunn av dette, forsikrer fabrikksjefen.