Sørnett

Dagen som sier verdighet

Onsdagen var tankene til VG1-elevene ved Kvadraturen skolesenter viet til verdighet, og noen tanker viste seg større enn andres.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TR-NbhnQn-U[/youtube]

Etter at Kronprins Haakon gjestet Kristiansand Katedralskole Gimle i forrige uke og andre videregående skoler i Norge, er det i dag endelig klart for selve Dignity Day. Dagen arrangeres både i Norge og over 50 andre land, og fokuset ligger selvsagt på verdighet.

- Programmet

På Kvadraturen skolesenter tok elever og lærere i VG1 dagen på alvor, og kjørte det 3-timers opplegget som er Dignity day. Dagen går ut på å snakke om betydningen av verdighet, og tenke over hvordan man selv kan påvirke med verdighet. Dagen avsluttes med en samling i plenum hvor elevene selv kan fortelle sine verdighetshistorier.

- I dag har vi vært i klasserommene og snakket om hva som er verdighet, og prøvd å definere det. Det har kommet veldig mye rart fram, og mye bra, forklarer frivillige Emund Birkedal fra Røde kors.

Blant de frivillige hjelperne i klasserommet var Strømmestiftelsen, Norges handikapforbund, Røde kors, RomAgder og folk fra næringslivet.

Undgommene som Sørnett møtte har selv fått erfare at verdighet kanskje er viktigere enn de tenker på hver eneste dag.

- Det hjelper så mye å være god mot hverandre, og hvis du er snill kan du virkelig forandre dagen, uken eller livet til noen, fortalte Johann Freyråskarsson (16).