Sørnett

Dekorering av sykehuset

Tone Mikalsen og Heidi Kollstad er fornøyde med utsmykningen. Foto: Trine Robstad

Tone Mikalsen og Heidi Kollstad er fornøyde med utsmykningen. Foto: Trine Robstad

Torsdag 26.01 hadde Sørlandet sykehus åpning av utsmykningen på den radiologiske avdelingen. Nå får pasientene noe hyggelig å se på.

Publisert:

[imagebrowser id=248]-Noen av pasientene sitter lenge og venter før undersøkelsene sine og da er det flott at de har noe fint å se på, sier Radiologisk avdelingsleder Tone Mikalsen. Selv om utsmykningen er hyggelig for de ansatte på sykehuset er likevel hovedmålet pasientene.

KIA
Dekoreringen av avdelingen har tatt rundt et år å fullføre og er en del av KIA, Kreativ interaksjon i arbeidslivet, som er et internasjonalt prosjekt.  Prosjektet har fått støtte av EU og er også et interregionalt samarbeidsprosjekt mellom aust og vest- Agder fylkeskommune, Østfold fylkeskommune, region Götaland og nord Jylland.
– Poenget er å få en kunstner inn i forskjellige bedrifter for å løse forskjellige utfordringer, sier Mikalsen.
– Det skal føre til nytenkning, sier Heidi Kollstad som er enhetsleder.

Dikt
Sørlandet sykehus er det første sykehuset i Norge som har vært med i dette prosjektet.  Karin Moe Hennie som er danser, dansepedagog og tekstforfatter var kunstneren som deltok i dette prosjektet.  Flere av de ansatte har også deltatt. Mikalsen mener dette har vært morsomt for de som deltok. Reklamestasjonen som lager løsninger på dekor har bidratt med layout-en og alt det grafiske til dekoreringen.  Utsmykningen er basert på dikt av Haldis Moren Vesaas og fotografier av landskap.  Diktet begynner i den ene enden av korridoren og fortsetter med stor skrift gjennom hele avdelingen. Over diktet er det flere store bilder av de forskjellige landskapene.

Fornøyde
– Flere av de ansatte på sykehuset har kommentert utsmykningen og synes den er flott, sier Tone Mikalsen. Ansatte i andre bygninger rundt sykehuset har også vært innom og tatt en kikk. Mikalsen har fått tilbakemeldinger på mail om hvor fint det har blitt av flere ansatte.

Torsdag 26.01 var endelig åpningen av prosjektet. Markeringen var sykehusets måte å takke de forskjellige sponsorene til utsmykningen på.
– Vi er veldig takknemlige for sponsorene våre, sier Tone Mikalsen. Både hun og Heidi Kollstad er begge enige i at uten dem hadde det ikke blitt noen utsmykning.