Sørnett

Engasjerte studenter

Positiv: Ellen Marie Hilten og Harutjun Mesrobian gleder seg til terrengløpet. (FOTO: Martine Haug Nysether)

Positiv: Ellen Marie Hilten og Harutjun Mesrobian gleder seg til terrengløpet. (FOTO: Martine Haug Nysether)

Gjennom UiA-løpet 2012 vil Ellen Marie Holten og Harutjun Mesrobian vise at studentene kan gjøre noe annet enn å bare drikke øl.

Publisert:

I anledning TV-aksjonen 2012 skal Kristiansand studentidrettslag (KSI) arrangere et terrengløp i Jegersberg.
- Vanligvis støtter ikke studentene slike formål. Vi håper at vi gjennom dette arrangementet skal få med flere studenter, sier prosjektleder Harutjun Mesrobian.
Sammen med KSI-leder Ellen Marie Holten, håper han dette kan bli et årlig bidrag til TV-aksjonen.
- Vi vil gjøre Kristiansand til en mer kjent studentby, og vi ønsker at dette terrengløpet skal bli et flaggskip for studentbyen, understreker Ellen Marie Holten.


En gulrot

UiA-løpet går av stabelen 22. september og vil finne sted i Jegersberg. Løypa vil være på 5 km.
- Terrengløp er det som krever minst av folk, alle kan løpe. Det er bare å slenge på deg et par gamle joggesko og så er du klar. De som ikke har mulighet til å løpe, kan gå. Løpet er åpent for alle, ikke bare for studenter, sier prosjektlederen til Sørnett.no.

Mesrobian håper flere vil være med på terrengløpet ettersom de kan friste med en konsert på kveldstid.
- Mange studenter er litt late, men ved å gi dem en gulrot håper vi flere ønsker å delta.
Han forteller at de satser på å fylle Kilden Teater- og Konserthus hvor konserten skal finne sted.
- Vi får hjelp av Hovefestivalen til å booke artister, så målet er å fylle Kilden som tar i overkant av 1000 personer.


..et ekstra gode du får dersom du velger å studere her i byen.


- Ikke bare seriøst

Koblingen mellom TV-aksjonen og UiA-løpet vil være at hver deltaker betaler en startavgift som i sin helhet blir gitt videre til TV-aksjonen 2012. Konserten på kvelden er en belønning til de studentene som stiller opp på løpet. Holten presiserer at det skal være en artig dag.
- Vi vil ha underholdning og moro på plenen under løpet. Det skal være morsomt å være med, ikke bare seriøst og om å gjøre å løpe raskest.

KSI-lederen tror at det kommer til å bli et arrangement som folk ikke bør gå glipp av.
- Det er ikke noe spesielt som skjer her på Sørlandet. Vi ser nå muligheten til å kunne knytte dette løpet opp mot UiA, og at det blir et ekstra gode du får dersom du velger å studere her i byen, avslutter hun.


[img68447_2RS]

Sparringspartner
I fjor arrangerte Spicheren Treningssenter spinningtimer hvor det ble samlet inn penger som gikk til TV-aksjonen 2011. Da hadde KSI ansvaret for å mobilisere studentene og få de til å bidra. I år spurte Spicheren idrettslaget om de kunne tenke seg å være hovedarrangør. Geir Torstveit, kontaktperson for Spicheren, har stor tro på at studentene skal få til dette.
- Det er KSI som skal ha all kreditt for dette løpet. Vi ønsker å være en sparringspartner for de engasjerte studentene, og bidra til at dette blir en suksess.

Selv ønsker Spicheren å stimulere til mer fysisk aktivitet.
- Vi har en løpegruppe som heter Spicheren Løp. Per dags dato er det få studenter med, men til studiestarten til høsten vil vi promotere løpegruppen blant studentene. Slik at de får muligheten til å ha en oppkjøring mot løpet, avslutter Torstveit.