Sørnett

Fant froskeskjelett på banan

Mari Håland (20) kjøpte bananer og fikk seg litt av en overraskelse.

Publisert:

Foto: Helene Falstad
Foto: Helene Falstad

- I det jeg skulle spise bananen, oppdaget jeg at det hang et froskeskjelett fast i skallet. Jeg er vant med at det følger med blader, skitt eller møll, men et skjellett var utrolig ekkelt.

Mari Håland (20), student ved Universitetet i Agder, handlet bananene på Rema 1000 i Elvegata tirsdag den 3. november. Hun  forteller at hun aldri har fått med døde dyr på kjøpet tidligere.

- Jeg har ikke tenkt at det er nødvendig å skjekke bananene så nøye, men fra nå av skal jeg være mer obs, forteller hun.

Dag Sverre Hornnes, butikksjef på Rema 1000 , forteller at de samarbeider nå med Bama for å finne årsaken, men vil ikke uttale seg noe om saken.

Beklager hendelsen

Jens Strøm, kvalitetssjef i Bama, beklager hendelsen. - Dette er trist og veldig beklagelig, sier han.

- Vi skal prøve å finne leverandøren og ta det opp slik at vi forhindrer dette å skje igjen.

Ser det humoristiske

Men midt oppe i alt alvor prøver Jens Strøm å se det humoristiske i situasjonen.

- Chikita bananer er miljømerket med symbolet av en frosk, så dette beviser vel bare at vi er mer miljøvennlige, sier kvalitetssjefen med et smil.


Foto: Helene Falstad


Mattilsynet

Niels Richard Nyberg, seniorinspektør i Mattilsynet, forteller at frosken ikke er skadelig for bananen, men forstår at dette må ha vært ekkelt.

- Den ser såpass uttørket ut og siden den sitter på utsiden av bananskallet, er det ikke farlig å spise bananen, sier han.



Foto: Helene Falstad