Sørnett

- Gøy at det skapes litt liv

Øystein Smith og Petter Høiesen synes matfestivalen "Spis for 100" er et bra konsept. Max Hansen, deleier på "Bønder i byen" serverer gjestene. Foto: Ida Bleskestad

Øystein Smith og Petter Høiesen synes matfestivalen "Spis for 100" er et bra konsept. Max Hansen, deleier på "Bønder i byen" serverer gjestene. Foto: Ida Bleskestad

Mandag startet matfestivalen "Spis for 100". David Myrhaug, Øystein Smith, Petter Høiesen og Tore Magnussen benyttet seg av lunsjpausen for å prøve ut tilbudet til "Bønder i byen".

Publisert:

Under matfestivalen "Spis for 100" i Kristiansand, er det i år hele 46 restauranter som serverer deg mat for hundrelappen. Både restauranteiere og gjester hos "Bønder i byen" har sett frem til denne uka.

– Jeg synes det er et supert konsept hvor vi får mulighet til å vist oss frem, samtidig som kundene kan oppsøke nye spisesteder i byen, utdyper Trine Lohne, medeier i "Bønder i byen".

Ettersom restauranten åpnet i fjor sommer, er det første gang de deltar på matfestivalen. Max Hansen, medeier i "Bønder i byen", synes det er et koselig tilbud til Kristiansands innbyggere.

– Jeg merker det er stor pågang i restauranten allerede fra i dag, og er sikker på det kommer til å bli fullt med gjester utover uken, forteller Hansen.

– Et bra konsept
Gjestene Myrhaug, Smith, Høiesen og Magnussen er på plass på restauranten "Bønder i byen" for å få med seg retten til hundre kroner. Den består av ovnsbakt oksebryst fra Lista på deres eget brød, med estragonmajones, syltet løk, sopp og stekte poteter. Alle spisekameratene sier seg fornøyde med opplegget restaurantene kjører.

[img138851_2RM]

– Jeg synes det er et utrolig bra konsept som gjør at folk kommer seg ut i Kristiansands gater. På denne tiden av året er det gjerne litt dødt i sentrum, og da er det gøy at det skapes litt liv, avslutter Høiesen.

Mai Thanh Trang, daglig leder på Mai Oishi Sushi, er enig med Trine Lohne og Max Hansen om at matfestivalen er et kjekt konsept.

– Vi får flere kunder og det er god reklame for restauranten vår, avslutter hun.