Sørnett

Grått, vått og trist

Høsten har kommet for fullt. Natt til mandag falt det 5 cm regn på Kjevik. Metrologene sier til fvn.no at nedbørsmengen nærmer seg det ekstreme, og det vil trappes opp i løpet av uken.

Publisert:

- Hele Agder-regionen vil merke det uværet som nå melder seg. Det blir storm på kysten og vil blåse kuling de fleste steder i innlandet, varsler vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Bjart Eriksen, til fvn.no.

Agder-fylkene kan vente seg gode solide nedbørsmengder tirsdag, onsdag og torsdag denne uken. Nedbørsmengden som har kommet til nå kaller metrologen for tilnærmet ekstremt, og det vil bli verre iløpet av uken.

Vi kan forvente oss storm med regn, sterk vind og snø, så folk bør være forberedt på glatte veier og vanskelige kjøreforhold.

- Det blir nedbør i alle former, hovedsaklig som regn på kysten, men som snø flere steder i innlandet. Vi kan heller ikke utelukke snø i Kristiansand på onsdag, som blir den verste dagen, fastslår Eriksen til fvn.no.

- Onsdag blir den verste dagen, både når det gjelder nedbørsmengder, vindstyrke og temperaturer, forteller han.

Det vil være rundt tre varmegrader på onsdag i Kristiansand,  storm på kysten og solide nedbørsmengder, som ifølge Eriksen ikke egner seg på trykk, i form av regn og snø.

Det blir grått, vått og trist, og jeg tør nesten ikke si det i tall, for det er så mye, men det blir masse, masse nedbør, understreker meteorologen til fvn.no.

Det dårlige været vil vare til og med søndag.