Sørnett

- Ikke barnehage lenger

FRITT: Asbjørn Berge mener barna burde ha mulighet til å løpe litt rundt uten tilsyn.  - Det gjør de jo allerede fra før av, sier han til Sørnett. FOTO: ALEKSANDER FLATØY

FRITT: Asbjørn Berge mener barna burde ha mulighet til å løpe litt rundt uten tilsyn. - Det gjør de jo allerede fra før av, sier han til Sørnett. FOTO: ALEKSANDER FLATØY

Asbjørn Berge, far til SFO-barn, er uenig i skoledirektørens innstilling om innstramming av lovverket.

Publisert:

Skoledirektøren planlegger å iverksette tiltak som skal stramme inn regelverket som omhandler barns muligheter til å gå i skolegården uten tilsyn, på Skolefritidsordningen. Regelverket har vært der lenge, men enkelte skoler i Kristiansand har åpnet for at foreldre kan gi barna lov til å gå utendørs uten tilsyn. Den døren skal nå lukkes.

- Vi er opptatt av at regelverket er likt mellom skole og Skolefritidsordningen, og har derfor sendt brev til skoledirektøren med forslag om å stramme inn regelverket, sier Fremskrittspartiets Tor Sigbjørn Utsogn til Sørnett.

Les også: KREVER INNSTRAMMING AV SFO

Delte reaksjoner

Da Sørnett besøkte Prestheia skole tirsdag formiddag, var reaksjonene litt delte.

[img25775_2RM]

- Det er ikke barnehage lenger, og barna må ha mulighet til å være uten tilsyn til en enhver tid, sier Asbjørn Berge, som  som føler seg trygg på barnas sikkerhet slik den er nå.

Kristina Mikkelsen Dyhredal, som hentet to barn på skolen, setter pris på at reglene strammes inn.

- Jeg er veldig fornøyd med arbeidet Skolefritidsordningen gjør, og synes det er bra om de har full kontroll til enhver tid. Det gjør meg tryggere som mor, sier Dyhredal til Sørnett.