Sørnett

- Ikke skippertaksarbeid

Karuss skole i Kristiansand tildelt Benjaminprisen for 2011. F.v. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen, Elevrådsledere Kimhni Le (16) og Mariann Høge Tveit (12) og rektor Randi Bruvik Dahl.

Karuss skole i Kristiansand tildelt Benjaminprisen for 2011. F.v. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen, Elevrådsledere Kimhni Le (16) og Mariann Høge Tveit (12) og rektor Randi Bruvik Dahl.

Fredag delte kunnskapsminister og avtroppende SV-leder Kristin Halvorsen ut Benjaminprisen til Karuss skole i Kristiansand. De får prisen etter ti års arbeid mot rasisme og antisemittisme.

Publisert:

- Uten respekt for hverandre, har vi ikke det limet som gjør Norge til et fint land å bo i.

Slik avsluttet kunnskapsminister Kristin Halvorsen talen til elevene og lærerne ved Karuss skole. Skolen mottok fredag den årlige Benjaminprisen for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering.

Kunnskapsministeren understreket hvor viktig det er å jobbe forebyggende over tid.
- Det alle kan lære av Karuss skole er at det er den jobben man gjør hver dag - og de holdningene man har i bunn - som avgjør om man lykkes. Det er ikke skippertaksarbeid, sier statsråden.

Hyller de ansatte

Rektor ved Karuss skole, Randi Bruvik Dahl, sier det betyr mye for skolen å få prisen.
- Det betyr mye at andre ser det arbeidet man har gjort, sier rektor.
Hun forteller også at det var motiverende å få hederlig omtale i 2002, det første året Benjaminprisen ble delt ut. Siden den gang har skolen arbeidet aktivt med å forebygge de negative tendensene.
- I 2002 var det en del konflikter her på skolen. Det var gjenger, hvor de med samme bakgrunn samlet seg, sier Dahl.

Når det kommer til de avgjørende faktorene for å lykkes, trekker Dahl frem skolens ansatte.
- Det hadde vært vanskelig å oppnå dette uten gode ansatte som står sammen, tenker likt og har felles verdier, avslutter Dahl. [sniplet faktaboks]

Håndhilser hver morgen

Elevrådsleder, Kimnhi Le (16), og elevrådsleder for barneskolen, Mariann Høge Tveit (12) er også svært stolte av å ha fått prisen. De tror arbeidet som blir gjort hver dag er viktig.
- Vi har for eksempel noe som heter trivselsvakter, sier Tveit.
- Også håndhilser vi på morgenen, og har en slags morgensamling, legger Le til.