Sørnett

Klippet snoren

Ida Marcussen fikk gleden av å åpne buldreveggen. Buldring er klatring uten tau på store steiner eller kunstige formasjoner laget for å ligne store steiner.

Publisert:

klipper ALLE FOTO: Therese Marie Kristiansen

Ida Marcussen som er en fridrettsutøver fra byen synes det var gøy å være den første som klatret i buldreveggen. Hun har ikke klatret så mye, men tok utfordringen på strak arm.

- Jeg hadde en prøveklatring i veggen, men det gikk ikke så bra. Når det var på direkten kom konkurranseinstinktet fram og jeg kom helt til topps, sier Marcussen fornøyd.  Idretten krever stor styrke og det er viktig å legge tilrette for fysisk aktivitet.

- Det er fint at det ble et arrangement rundt dette og det var en ære å prøve meg først, avslutter hun.

Nils Rune Birkeland er leder for klatreforbundet i Kristiansand. Klubben har ventet nesten tre år på denne veggen. De har samarbeidet nært med parkvesenet for å om designet av "klatresoppene". Soppene er utformet slik at de byr på alle slags utfordringer. Fra skoleklasser i gymtimene, hobbymosjonisten og til de mest erfarne klatrerene. På samsen har de også klatrevegg, men der må man være medlem og være over seksten år.

- Her kan hvem som helst prøve seg, det er lett å slippe til og det syneliggjør sporten, sier Birkeland

Han synes også Marcussen sin innsats i buldreveggen var imponerende.

- Jeg vil gjerne invitere henne som medlem i klubben, hun representerer mange av de samme verdiene som oss. Hun kom jo helt til topps, avslutter han.

Parken består av skatepark, volleyballbane, basketballbane og buldrevegg.

klatreleder FOTO: Klatreleder Nils Rune Birkeland