Sørnett

Naturlige ingredienser - ikke fult så naturlig

Hennig Olsen-is har mest vann og masse E-stoffer på næringstabellen, men hevder det er best slik.

Publisert:

"Vi bruker naturens egne ingredienser, er kjent for den gode smaken og bruker alltid ekte fløte", står det i Hennig Olsens svært påkostede reklamehefte.

Næringsinnholdet viser derimot at den ingrediensen de har mest av er vann, de bare har 24 % kremfløte og en hel haug med E-stoffer. Sammenlignet med Diplomis som har mest skummetmelk, 27 % fløte og ingen E-stoffer.

Vil være ærlige

Målfrid kolbjørnsen, produktansvarlig for Hennig Olsen, sier at det er på grunn av smaken at de ikke har mer kremfløte enn 24%.

- Da må man ha en fettprosent på mer enn 10% og da blir ikke smaken god. De dyre isene har noen ganger fettprosent på 12%, men har man mer enn det så blir smaken kvalm, sier produktansvarlig for Hennig Olsen.

I innholdsfortegnelsene står det at det er mest vann i Hennig Olsen is og mest Skummetmelk i Diplomis. Til dette sier Henning Olsen at de begge bruker vann og skummetmelkpulver, som man da kan kalle skummetmelk.

- Vi velger å være ærlige og skrive vann, siden det egentlig bare er vann og pulver, sier Hennig Olsen.

Henning Olsen forsvarer alle E-stoffene med at de igjen velger å være ærlige. Hun forklarer at Diplomis har like mye E-stoffer i sin is, men at de velger å skrive navnet på stoffet isteden.

Diplomis' produktansvarlig sier at det viktigste er smaken og at det skal være naturlig. Det er altså ikke veldig mye som skiller de to leverandørene.

Ikke tenk så nøye neste gang du velger mellom Hennig Olsen og Diplomis. Du får nemlig i deg akkurat det samme.