Sørnett

Nokia N97 - God, men ikke god nok

Alle FOTO: flickr.com

Alle FOTO: flickr.com

Tross sine gode spesifikasjoner og gode brukevennelighet når ikke Nokias flaggskip helt opp.

Publisert:

Nokias nye smarttelefon N97 kom midt på sommeren i år. Dette er en telefon med full touchskjerm og utskyvbart tastatur. Den har vært veldig etterspurt siden den ble lansert for et halvt år siden. Det er heller ikke veldig rart da den har en liste med spesifikasjoner som kan få selv den mest entusiastiske Iphonebruker til å sikle.

Den lover godt spesifikasjonsmessig og kan rutte med massive 32GB internminne, og mulighet for å sette inn et minnekort på opp til 16GB i tillegg. Dette gjør N97 til den mobiltelefonen på markedet i dag med mest potensiell lagringsplass. Dette kan komme godt med når du skal legge inn musikkbiblioteket ditt, eller fylle telefonen med filmer.

Når det gjelder operativsystemet på telefonen er det Nokias nyeste utgave av S60-grensesnittet. Dette fungerer godt, men menyene til de andre telefonene i testen faller mer i smak hos testpanelet. Dette til tross, N97 er glimrende til epost og synkronisering, noe som gjør den til en god profftelefon som er god også til jobbruk.

nokian97blackDet som skiller N97 fra de andre telefonene i denne testen er det utskyvbare tastaturet. Her får du et fullt qwerty-tastatur tilgjengelig noe som har vært etterspurt lenge. Dette er da også med på å gjøre telefonen en god del tykkere kontra de andre telefonene i testen.

Nokia N97 er utstyrt med et 5 megapixel kamera med Carl Zeiss optikk. Dette er et kamera som er milevis bedre enn det[sniplet faktaboks] du finner i nye iPhone 3GS, men det stiller ikke helt i samme klasse som for eksempel Samsungs Omnia HD. Alt i alt fungerer kameraet godt men vi skulle gjerne ha sett at Nokia hadde investert i en ordentlig blitz framfor et standard kameralys.

Skjermen til N97 er på 3,5 tommer og er av plast. Det vil si at du må være ekstra forsiktig så du ikke lager riper i skjermen. Skjermkvaliteten ellers er ganske god, men den kommer igjen ikke helt opp på samme nivå som Samsung og HTCs nye vidundre.

Alt i alt er N97 en god telefon, men vi savner et par ting. Videoopptaket på telefonen er godt i forhold til mange andre terningkast5telefoner i samme klasse men som en supertelefon er det andre som er bedre. Skjermen burde vært av glass og trekker ned da den er trykkfølsom framfor varmefølsom.