Sørnett

- Norske myndigheter må reagere

VENNESLA-MANN I FENGSEL: Et brudd på menneskerettighetene, mener forsvarer. FOTO: Flicr

VENNESLA-MANN I FENGSEL: Et brudd på menneskerettighetene, mener forsvarer. FOTO: Flicr

Ove Johansen fra Vennesla har nå sittet varetektsfengslet i Kosovo i over seks måneder. En fortsatt fengsling av ham vil være et brudd på menneskerettighetene, mener forsvarer Tor Engeness, i følge NRK Sørlandet.

Publisert:

Johansen er sammen med en annen nordmann anklaget for underslag av 2,7 millioner kroner etter foretningsvirksomhet i landet, men nekter skyld i saken.

- Det norske myndigheter etter min mening ikke kan fortsette å se på, er at man til stadighet forgriper seg på Ove Johansens menneskerettigheter, og fortsetter denne prosessen på et helt uriktig grunnlag, sier Engeness til NRK Sørlandet.

Engeness reagerer på at Johansen har fått forlenget sin varetekt uten at han har fått mulighet til å forsvare seg i et vanlig rettsmøte, og at grunnlaget for siktelsen og fengslingen ikke holder juridisk.

Spesielt det at dette skjer i Kosovo - som i realiteten er styrt av EU - får Engeness til å reagere.

28. januar skal Johansens sak opp i en såkalt confirmation hearing, hvor det blir avgjort om han skal stilles for retten i Kosovo. Norske myndigheter er nødt til å reagere om det skulle ende i fortsatt fengsling, mener Engeness, i følge NRK Sørlandet.